till smuldegen. För den som, som jag, älskar såväl saffran som björnbär är dessa recept fenomenala. Till att börja med är det en total lyx att inleda dagen med saffranchiapudding med varma björnbär och citronmeliss
Fördela sedan smuldegen jämt över bären. Det är sensommar och dags för björnbären att mogna. Varje sommar lånar vi svärföräldrarnas båt på Hönö och styr mot ölandskapet i skärgården som har fullt av björnbär
Smuldeg. Blanda björnbär, potatismjöl och socker, och lägg i formen. Klicka resten av smuldegen ovanpå. Bred ut en tredjedel av smuldegen i botten på en pajform, 24 cm i diameter. 500 g björnbär
För att förtydliga ytterligare så är detta alltså en alldeles perfekt kladdig vit kladdkaka som är toppad med en björnbärskompott och ovanpå det en smuldeg gjord på havregryn
Hur mycket smuldeg man vill ha är en smaksak. I min smulpaj hade jag frysta hallon, blåbär och jordgubbar men det går såklart lika bra att ta det du har hemma såsom äpple, päron, björnbär, rabarber