Nu använde jag naturligtvis köpta äpplen, men jag kan knappt bärga mig till våra egna äpplen blir färdiga ute i trädgården, då ska det bli äppelpaj och äppelmos i långa rader
Smuldeg. Smuldeg. Jag använde ca 10 stycken äpplen från ett katja-äppelträd i trädgården (de är röda och därför är mitt äppelmos rosafärgat. 0,75 tsk askorbinsyra (detta är helt enkelt c-vitamin och gör att äppelmoset inte blir brunt och har en konserverande effekt). Varva smuldeg, grädde och äppelmos i glas och servera 2-3 portioner
Blanda tills det är ungefär som en smuldeg. Kakan är full av äppelsmak, fyllningen är smörstekta äpplen och äppelmos och sen har vi klätt allting i en marängsmörkräm med farinsocker och lönnsirap
Smuldeg. Blanda ingredienserna för smuldegen i en stor skål, tryck sedan ut hälften av den i en botten av en springform, fyll med bären och skivade bananer och smula över andra hälften av smuldegen
Hacka ihop mjöl, socker , mandel och smör till en smuldeg. Ta undan 2 dl av smuldegen för att ha för garnering. Ta ut kakan och bred på äppelmoset på kakan, blanda restaen av smuldegen med mandelspån och strö över blandningen över äppelmoset, grädda ytterligare 15 min. 3 dl äppelmos
Smuldeg. Blanda ner havregrynen i den andra halvan av degen tills du får en smuldeg. 2 msk osötat äppelmos. Strö smuldegen över frukten och grädda i ugnen i ca 20 minuter eller tills toppen är gyllenbrun och krispig. 2 msk osötat äppelmos
Nyp ihop smuldegen och lägg den över äppelmoset. Här portionsäppelpajer som jag gör med mitt hemgjorda grova äppelmos - det går naturligtvis lika bra med äppelklyftor