Kakorna är smarriga med chokladen på toppen. Denna gång blev det småkakor i formar. Jag hade inte de riktigt små formar som det skulle vara, men det funkade ändå
Först ut blev lite tokgoda och smarriga jordnötskakor. För ett tag sedan fick jag en förfråga från Göteborgs Kex om jag ville vara med i deras utmaning Bageriets Bästa Bake Off Challenge, tyckte det lät som en kul grej och tackade därför ja
Jag har haft lite dåligt samvete de senaste dagarna. Jag lovade ju att ni skulle få ett recept, baktips nr 2, på ett enkelt och smarrigt glutenfritt bröd för ett par dagar sedan men det visade sig att jag skulle få 3 miljoner oplanerade saker att göra men nu ska ni inte behöva vänta längre
I helgas passade jag på att variera lite på grillen. Visst är det gott med kött i alla former och korvar, men för att inte tröttna innan grillsäsongen är över så testade vi lite nytt i form av laxpaket
Portionera i formar och grädda mitt i ugnen på 225°C ca 15 min. Börja med att vispa ägg och socker pösigt, tillsätt sedan vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver
Värm mjölken till 37 grader och lös upp jästen i mjölken i en bunke. Tillsätt socker och vetemjöl. Arbeta degen kraftigt, cirka 10 minuter i degmaskin eller med degkrokar
Hej. Fortsatt sjukläge även om jag känner mig på bättringsvägen nu. Galet vad envis hosta kan vara =(. Här kommer denna veckas matsedel, iallafall vardagarna
Nyp ihop smöret, vetemjölet, linfrön samt sesamfrön. Blanda i 2-3 msk kallt vatten. Skrapa degen på mjölat bakbord och forma degen rund samt kavla till drygt 30 cm i diameter
Det är pumpornas tid. Överallt dyker de upp i olika former. Stora brandgula, med läskiga ansiktsuttryck som får mig (fortfarande ) att rysa när jag tänker på filmen Alla Helgons blodiga natt