Båda är fiskrätter som är så gott och nyttigt. Grym anrättning med den milda och mjälla fisken, den feta och syrliga såsen och sist men inte minst nudelröran med mycket sälta, krispighet och smak
Hoppas ni fått lite nya frukostförslag och prova efter veckans frukosttema och kanske någon påminnelse om något ni glömt bort eller inte gjort på länge
Tills dess ska vi dock lägga fokus på något annat som är riktigt, riktigt smarrigt. fisk i äggsås. Fisk. 400 gram fryst fiskblock. Skär fisken i tärningar (ca 2x2 cm) och lägg dem i såsen. 400 gram fryst fiskblock
Citronpasta är väldigt gott till fisk. -)Ingredienser för 2 personer2 portionsbitar laxCitronsaftFlingsaltSås200 g kavli kräftost3 dl matlagningsgrädde2 msk citronsaft½ krm cayennepeppar½ fiskbuljongtärning½ dl dillSalt1 dl parmesanost (eller annan ost ni gillar)2 msk torrostade pinjenötterGör så härSätt ugnen på 200 grader
), i fisksoppa eller rå i en sallad min mamma brukar göra till julbordet, ljuvligt. 1 buljongtärning eller 1 msk konc fond (Grönsak, kyckling, fisk eller hummer). Täck formen med folie eller en extra form och ställ in i ugnen i ca 30 minuter eller tills fisken är genomstekt. 1 buljongtärning eller 1 msk konc fond (Grönsak, kyckling, fisk eller hummer)
Därför kommer det idag ytterligare ett såsrecept i kategorin smarrigt, denna såsen passar ypperligt till fisk och i detta fallet gärna en varmrökt sådan
Fläsk, fisk, fågel, grönt. Planerar du att grilla i kväll. Då har jag en god sås till dig som passar till det mesta, och ett gott alternativ till potatissallad, gratäng eller pommes
Jag tänkte också prova att servera dem med en kall sås, som de föreslog i originalreceptet (som du hittar här) eller kanske med ris och currysås eller någon annan smarrig sås