När jag fick viltkött för ett tag sedan så fick jag inte bara kött utan även recept. Jag blev väldigt förvånad, för mycket olika rätter med vilt har jag lagat och även blivit bjuden på, men gravat kött var för mig helt nytt
Hur mycke kött i veckan kan man äta utan att man inte mår så bra sen. Smal och mätt med LCHF. Det finns inga snabba lösningar, det är inte enkelt att gå ner i vikt även om alla tidningar vill ge den reklamen för den ena bra dieten efter den andra
De är fräscha, hippa, gör oss smala och är fullproppade med vitaminer. Var är kvinnan som sitter med köttkniven stor som en handflata och skär i ryggbiffen som dryper köttsaft
Salta och peppra köttet, bryn det runtom i oljan i en stekpanna. Stick in en termometer i köttets tjockaste del och baka det mitt i ugnen till en innertemperatur på 58 grader, ca 30 minuter. Låt köttet vila ca 10 minuter före servering för att behålla saftigheten
Blanda honungen med chili och kryddor och gnid in köttet med kryddblandningen. Plåten med rotfrukterna kan gärna vara inne i ugnen samtidigt som köttet
Skär köttet i smala skivor, servera med potatis och sås och valfria grönsaker (vi hade romanesco, men blomkål, broccoli eller morötter går lika bra, eller en blandning av flera grönsaker)
Gnid in köttet i lite olivolja och rulla det i kryddorna. Bryn köttet i en stekpanna runtom. Sätt en stektermometer i köttet och stek på en plåt i ugnen till en innertemperatur av 58 grader (medium/rare), 62 grader (medium) eller 72 grader (well done). Låt köttet vila under folie i 10 minuter innan du skär upp det