Igår lovade jag er som följer mig på instagram att ni skulle få receptet på min godaste skagenröra. Jag gör alltid min egen majonnäs genom att mixa 1 ägg och ca 1 1/2-2 dl rapsolja i en hög och smal mixerbunke
Vegansk skagenröra. Hacka under tiden vitlöken och 1 röd chili fint (ta ur kärnorna om du inte vill ha det så starkt) och skär ingefäran i smala stavar
Gärna i en smal skål eller bägare som ytterligare ökar effekten. Majonnäsen är perfekt som grundsås för hamburgerdressing, remouladsås, skagenröra, en kall bearnaisesås och jag vet inte vad
blandningsbehållare för stavmixer (en hög smal skål). Det krävs bara att man går till en affär med en bra fiskdisk eller en saluhall och köper de godsaker man gillar, till exempel hummer, räkor, rökt lax, skagenröra, löjrom, blinis (godare och läckrare än bara rostat bröd men som ju också går utmärkt
Sen finns det en liten tanke med att lägga smala tomatklyftor runt om också, dels blir det vackert, dels markerar det lite vart man kan skära, dvs hjälper gästen att inte ta för stora bitar…
Mixa och häll på solrosolja i en smal stråle och mixa under tiden tills majonäsen är lagom tjock. Brödet ska vara kantskuret och stekt i smör, skagenröran ska innehålla hemgjord majonäs eller Hellmans majonäs
I mitten av juli nådde jag 100 000 följare på Instagram och jag bakade Paleo Chocolate chip kakor och bjöd på Nyttig skagenröra. 2-dieten och bjuder på smal, krämig ärtrisotto