~ blanda tillsammans med senap, fraich och smaka av med salt och peppar. Coleslaw, 2ppIngridienser~ Vitkål, en bit~ Morot, 1 st~ Rödlök, 1/2 liten~ 2 tsk valfri senap~ 3,5 msk lätt creme fraich ~ salt och pepparGör såhär. 2 tsk valfri senap
SENAP I MORTEL. Lägg senapsfröna i en kastrull och fyll på vatten så det täcker plus någon cm. Beroende på hur stor mortel du har så mortlar du lite senapsfrön i taget till en jämn röra
Hemgjord Majonnäs 2 Ekologiska Äggulor 1½ tsk osötad Senap ½-1 krm Havssalt Lite nymald Vitpeppar 1 tsk Vit Balsamvinäger Några droppar Worcestersauce 2 dl Zeta’s Rapsolja Blanda gulor, senap, vinäger och salt med stavmixern i en smal, hög bunke
Servera tomatröran på små skivor av smal baguette eller solrosbröd. Grillad halloumi med rostad paprikadressing och solroskärnor2 rostade paprikor1 msk rödvinsvinäger2 tsk dijonsenapen gnutta socker eller sötningsmedel4 msk olivoljasalt och peppar1 dl solroskärnor2 halloumiostar65 g babyspenatMixa de rostade paprikorna med vinäger, senap, olja och socker till en slät dressing. 1 msk fransk senap2 msk balsamvinäger4 msk olivoljasalpepparen nypa sockerSkölj salladen och lägg på fat
*hemmagjord, såklart - lägg två äggulor i en skål, tillsätt lite dijonsenap och pressad citron - häll över rapsolja i en smal strimma och vispa kraftigt tills du har en lagom fast majonnäs