Du kan ha andra örter i olivoljan, tex färska timjan- eller rosmarinkvistar. Här kommer två smaksatta sorter som är fantastiska att ha i sallader eller som en dippa
Fyll en stor karaff/tillbringare/flaska med vatten och en liten nypa salt och rör om. Citrusfrukterna känns av på en gång, medans örterna tar lite längre tid
Rivna morötter samt kokt potatis, smaksatt med lite dill, är för oss självklara tillbehör. Just denna variant, innehållande bland annat bostongurka, kapris och örter, passar alldeles utmärkt att servera tillsammans med till exempel panerad falsk fisk eller vegetariska fiskbiffar (se här eller här)
Just denna smarriga variant, smaksatt med örtsmör, hittade jag på ica. Smält smöret och blanda det med saltet, paprikapulvret, gurkmejan, örterna och svartpepparn
* Blanda alla ingredienser till glaze* Pensla lammet med lite olja och flingsalt, grilla lammet så att det blir rosa, dvs en stund efter köttsaften börjar pysa* Precis på slutet, pensla in lammet med glaze, låt endast sjunka in en kort stundÄrtpuréIngredienser
salt efter smak. Det går ju också att tillsätta lite örter i smeten eller byta ut grillkryddan mot någon annan kryddmix för att få variation på smaken på själva nuggetsen
salt. Tärna köttet i 3 cm stora bitar och rulla i vetemjöl, salta och peppra stek i olivolja så att köttet får en fin yta, kanske du måste steka i omgångar