Köttfärsbiffar har jag bjudit på förr här på bloggen, så det är ingen nyhet. Men eftersom jag gjorde lite annorlunda den här gången så får du stå ut med ännu ett recept
Blanda köttfärs, vitlök, chilisås och salt till en jämn färs. Forma färsen till 2 biffar per portion. Stek dem i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida
En riktig höjdare till köttfärsbiffar, fläskkött eller kyckling. För några veckor sedan gjorde jag en rolig chutney, som nu stått och mognat i kylen och är redo för att användas
Alldeles vanliga, men välkryddade och smakrikaköttfärsbiffar bjuds det idag. Vi åt dem igår tillsammans med kokt färskpotatis och kokta morötter, som jag bara vände runt i lite mandelolja och dragon
Riv löken och blanda samman ingredienserna. Smaka ev. av med mer salt eller kryddor. Forma till biffar och stek på medelvärme ett par minuter på var sida
Skala och finhacka löken. Skala och grovriv rotselleri. Blanda färsen med lök, rotselleri, persilja, ägg, salt, peppar och 1 dl mjölk till en jämn färs
Shifta eller ”erog tawa” är smakrikaköttfärsbiffar som är en variant av kebab. Färsen kryddas med många goda kryddor, persilja, tomat och blandas i en smet för att sedan stekas i olja
 Till couscousen valde jag att göra köttfärsbiffar smaksatta med kebabkrydda (finns att köpa hos Aromia ), rostade grönsaker och Sweet Red Pepper Sauce  och god grönsallad
Det har blivit ovanligt många grillningar sedan dess i år för oss, gädda, porchetta (en italiensk söndagsstek fylld med godsaker), älgbog, korv, köttfärsbiffar och fläskkarrré
De blir så otroligt smakrika och goda så vi vågar aldrig testa nå annat. Alltid när det är dags att grilla köttfärsbiffar använder vi oss av detta recept