Har fortfarande fantastiskt goda, smakrika och solmogna tomater i växthuset som ju måste användas. Trots att vi så här sista veckan i augusti har tokskön sommarvärme tackar jag inte nej till denna härliga tomatsoppa
Det är många som snackat om att tomatsoppan blir så mycket godare och smakrikare om man rostar grönsakerna i ugnen innan man mixar ihop och nu instämmer jag helt i deras kör
Men med en hemlagad soppa på smakrika cocktailtomater, blir smakupplevelsen en helt annan. Krämig Tomatsoppa Jag har alltid varit lite tveksam till tomatsoppa, kanske för att den mest förekommer i burk och pulverform
Hacka lök och vitlök. Skala och skär potatisarna i lagom stora bitar. Fräs lök och vitlök i oljan. Tillsätt de övriga ingredienserna och koka 15 minuter
Något knaprigt och smakrikt, som kommer väl överens med tomatsoppan … Det hela slutade med att spröda små parmesanchips med kummin såg dagens ljus tillsammans med tomatsoppan i Najnis kök en stund senare
Extra effektivt blir lykopenet om tomaterna upphettas, så ät gärna tomatsoppa, ugnsbakade tomater, ugnsbakade körsbärstomater med mozarella, ketchup (helst utan socker förstås), en smakrik tomat- och paprikaröra och tomatpuré