Smakrik ost och tagliatelle recept

Franks hjortfärsgratäng

Franks hjortfärsgratäng

Servera med lingonsylt och ett glas kall mjölk, eller varför inte en bärig ochsmakrik Zinfandel. Tina upp färsen och kantarellerna om du använder fryst
Gratinerad pasta med fläskfilé

Gratinerad pasta med fläskfilé

Knaperstek baconet och låt rinna av på papper. Torka ur stekpannan (diska inte så blir det mer smak kvar) och stek sedan fläskfilén
Citronpasta

Citronpasta

Jag använde mig av västerbottenost som jag hade i kylen, annars går det bra med vilken ost som helst, men gärna smakrik, parmesan ex

Smakrik ost och tagliatelle

Rör ihop crème fraiche ochost till en slät kräm.  Skölj och finhacka salladslöken. Låt ostkrämen smälta ner i den varma och väl avrunna pastan

Kyckling med sweet chili & sambal oeleksås

En annan bonus är att om barnen, som hos oss, inte tycker om smakrika krämiga såser så tar man bara en liten ugnsform och lägger deras brynta kycklingfilébitar i den och häller på matlagningsgrädde
Fyllda Oxrulader med Papardelle...

Fyllda Oxrulader med Papardelle...

smakrika tomater. västerbottenost. Total kaos råder på jobbet för tillfället, hälften har semester så jag har dubbelt så mycket att göra och butiken är full av folk i princip hela tiden

Pepparrotstoppad falukorv i ugn

Lägg dem i en ugnsfast form, bred färskost på dem och strö över riven pepparrot. Dela tomaterna och lägg bredvid
Helgen räddad - festligt på bordet

Helgen räddad - festligt på bordet

Smakrika, spröda små kex smakar jättebra till drinken på egen hand, men blir ännu festligare med en fyllning av örtkryddad färskost

Tagliatelle med smakrik sås

Servera såsen till den nykokta pastan med riven ost att strö över. Blanda krosstomater, vatten, lök, vitlök och kryddpasta i en kastrull

Hö och halm

smakrikost. Strö över osten, häll på crème fraichen och grädden. Spenattagliatelle. Vanlig tagliatelle. Tärna skinkan, skiva baconet

Smakrik tonfiskgryta med sting

Servera med nykokt tagliatelle eller ris och lite riven parmesan ost. Finhacka purjolöken, paprikan och zucchini och fräs det i olivoljan tills dom är lite mjuka men inte tagit färg