Tillsätt saffran, strösocker, kardemumma, salt, ägg, smör och vetemjöl. 1 pkt saffran. Mortla saffranmed 1 tsk strösocker. Pensla bullarna med ägg och grädda dom i mitten av ugnen i 7-9 minuter. 1 pkt saffran
Smörkräm. Första julreceptet är alltså denna butterkaka medsaffran. Även om det finns många som kanske tycker att det för tidigt att börja med julbaket redan nu, så har jag i min flöden på sociala medier sett julbakverk i några veckor nu
Mortla saffranmed lite strösocker & blanda sen mjöl, bakpulver, saffran och vaniljsocker,. rör om & rör sedan ner det i äggsmetenomväxlande med mjölken
Jag har sett ett recept på saffransbullarmed vaniljkräm eller smörkräm men eftersom jag tycker att vaniljkräm kändes omständigt och inte är så förtjust i smörkräm fick jag inspirationen till de här bullarna med samma fyllning som i philadelphiabullarna
I fredags ställde jag mig och bakade biskvi i långpanna och med bara ett par veckor kvar innan jul bestämde jag mig för att smaksätta smörkrämenmed pepparkakskryddor
Gör en fördjupning i varje bulle och tryck ner en bit fryst smörkräm i varje. och jag valde att baka efter ett recept från Tidningen Hembakat, med lite modifikation
Lägg smörkräm på snittytan av den lilla biten och fäst på sidan av den stora rullen. Ta fram en långpanna och lägg i ett bakplåtspapper, pensla med lite olja
Den vita chokladen och smörkrämen gifter sig riktigt bra medsaffranssmaken. Släta till dem med en kniv när du tar ut dem igen för att smörkrämen ska bli så slät som möjligt