Smörkräm mandelmassa recept

Saffransbulle med mandelmassa

Saffransbulle med mandelmassa

Bred ut hälften av smörkrämen på degen och rulla ihop från långsidan. Blanda mandelmassan med smör och kardemumma
Chokladbiskvier i långpanna

Chokladbiskvier i långpanna

Låt svalna (mycket viktigt annars smälter smörkrämen). Riv mandelmassan och blanda med äggvitorna till en slät smet
Nutellabiskvi med schweizernöt

Nutellabiskvi med schweizernöt

Låt botten svalna och rör ihop alla ingredienser till smörkrämen. Riv mandelmassan i en bunke och rör ihop till en smet med äggvita och socker
Chokladbiskvier i långpanna

Chokladbiskvier i långpanna

Låt svalna (mycket viktigt annars smälter smörkrämen)Kräm. Riv mandelmassan och blanda med äggvitorna till en slät smet
Biskvier - se & gör

Biskvier - se & gör

Lägg på smaksatt smörkräm på dom avsvalnade bottnarna. Riv mandelmassan på ett rivjärn och blanda med sockret
Biskvier i långpanna

Biskvier i långpanna

Vänd ner chokladen i smörkrämen. Riv mandelmassan på rivjärn och blanda ner socker och äggvita. (Viktigt att tänka på att alla ingredienser ungefär har samma temperatur, annars kan smörkrämen lätt skära sig
"Biskvier" i långpannan!

"Biskvier" i långpannan!

Smörkräm. Smörkräm. 500g grovt riven mandelmassa. Blanda mandelmassan med äggvitorna (de behöver inte vispas) och bred ut på ett smörat bakplåtspapper och grädda i ca 15 minuter. Rör/vispa ihop smörkrämen och bred ut den på kakan när den är kall och ställ nu formen kallt 15 min. 500g grovt riven mandelmassa
Daim kakor..

Daim kakor..

Bred på choklad som ett täcke över smörkrämen och dekorera lite med hackad daim. Riv mandelmassan i en skål
Himmelska biskvier

Himmelska biskvier

Smörkräm. Blanda mandelmassa och socker i en mixer och ha i lite av äggvitan itaget tills det blir en krämig smet
Chokladbiskvier (hemmavariant)

Chokladbiskvier (hemmavariant)

Smörkrämen. Dela äggen och riv mandelmassan till bottnarna med ett rivjärn. Blanda mandelmassan och äggvitorna till en smidig smet
Hemmagjord fondant

Hemmagjord fondant

Eftersom grädde smälter massan, ska man bre tårtan med något slag av smörkräm innan man täcker den med fondanten
Centerbiskvier!

Centerbiskvier!

Spana in den här varianter med len smörkräm och center, riktigt gott. Riv mandelmassan grovt. Nu är det dags för marängsmörkrämen
Godaste chokladbiskvierna!

Godaste chokladbiskvierna!

De har antingen varit för hård/seg/tunn botten eller för söt smörkräm. Blanda riven mandelmassa tillsammans med äggvitan och rör till en smidig smet
Nutellabiskvier

Nutellabiskvier

Nutellasmörkrämen är super god och jag upplever den inte alls lika mastig som den klassiska chokladsmörkrämen
Dulce de leche biskvier

Dulce de leche biskvier

Biskvier är som ni vet de bästa jag vet och de blir inte sämre med denna gudomligt goda kola-smörkrämen
Biskvier i långpanna

Biskvier i långpanna

Låt svalna (mycket viktigt annars smälter smörkrämen)SMÖRKRÄMRör ihop smör och florsocker. BOTTENRiv mandelmassan och blanda med äggvitorna till en slät smet
Falsk potatisbakelse

Falsk potatisbakelse

Smörkräm. Toppa kakan med riven eller hyvlad mandelmassa och sikta över kakao. Blanda ner marsankrämen i smörkrämen
Päronbiskvier

Päronbiskvier

Smeta på smörkrämen på undersidan av kakan, frys kakorna. Blanda i mandelmassan och essensen. Smörkräm. 250g riven mandelmassa