Smörkräm. När alla sedan var sugna på kräftor så dukade vi upp en buffé med olika pajer, varianter på kallskuren skulle man kunna säga, varm brietårta, färskostar, miniknäcke (Wilmas och Yngdens) och så bakade jag focaccia (bästa buffébrödet)
♥ Smörkräm ♥. ♥ Cream cheese and blueberry frosting (färskost kräm) ♥. ♥ Marängsmörkräm (smbc) ♥. Vispa även färskostenför sig, blanda i smör och vispa till det blir homogen
Chokladsmörkräm. Vispa färskost, vaniljextrakt och florsocker. Vispa smöret mjukt, tillsätt florsocker, vaniljsocker och kakao och vispa ihop, smaka av så du är nöjd med smaken, tillsätt sist de varma vattnet lite i taget och vispa tills smörkrämen gått ihop och blivit mjuk
Sikta ner de torra ingredienserna i smörkrämen. Mät upp smör och färskost och vispa ihop i en skål. Tvätta av limen, riv de yttersta skalen och pressa ut juicen från limen, häll i ett par matskedar av juicen och allt skal i smörkrämen
Gör den bara med sylt eller avancera med maräng- & smörkrämer. Gör om klassiker som morotskaka genom att tillsätta morot, kanel och ingefära, lite kardemumma i smeten och en härlig rabarbersylt är ljuvligt, genom att ha vallmo i smeten och gör en lavendelkräm på färskost och florsocker får du en härlig textur