Mixa florsockret och smöret tills det blir riktigt poröst. Blanda mjölet med vaniljsockret och bakpulvret och rör ned det lite i taget i smörblandningen
Kakdeg200 g smör, rumstempererat 140 g strösocker [1,5] 10 g vaniljsocker [1 msk] 10 g citronsaft [0,5 citron] 300 g vetemjöl [5 dl] 5 g bikarbonat [0,5 tsk]
Smörj en pralinform i silikon (vi använde en hjortronformad. 1brynt smör. 1vodkaSmörkakaSätt ugnen på 170 grader. Låt smöret svalna till 50 grader och vispa ner i smeten
nderbart söta och goda små hjärtformade smörkakor till Alla Hjärtans Dag. 110 g smör, normalsaltat och rumstempererat. 110 g smör, normalsaltat och rumstempererat
Hon kallar dem ”enka smörbakelser” och de fullkomligt smälter i munnen. Arbeta samman mjukt smör (jag använder flytande smör på flaska), mjöl och gräddfil