75 g stenbitsrom svart/röd. Denna tårta är uppbyggd med 6 skivor som grund med 4 lager på höjden. Jag gjorde grunden av tårtan kvällen innan den skulle ätas för att låta den suga åt sig av de olika lagren för att sedan dekorera den dagen efter med fräscha tillbehör till toppningen
Jag hade förberett en rund smörgåstårta kvällen innan fylld med skagenröra, ägg och mjukost. Och här kommer recept på smörgåstårtan samt bildregn från gårdagen
Garneringen bestämmer man själv efter fantasin, jag tycker det är gott och fint med räkor, ägg, ost och skinkrullar, citron, tomat, stenbitsrom och dill
Garnera med kallrökt lax, räkor, stenbitsrom och de övriga garnityren. Krama ur en del vatten och veckla sedan ut papperet och lägg ovanpå smörgåstårtan
Jag fick ett önskemål av en läsare att lägga upp ungefär vad det kostar att göra en smörgåstårta själv, en man enkelt kan göra till fredagsmyset till familjen utan några större krångel så jag har listat upp ingredienser och cirkapriser
Montera din smörgåstårta och lägg tre brödskivor på längden på ett fat. 2 msk röd stenbitsrom. ca 200 g räkor, skalade ca 1 cm pepparrot, finriven 0,5 dl majonäs 0,5 crème fraiche 1 kvist dill, finhackad 2 msk röd stenbitsrom 1 tsk citronsaft Dijonsenap salt o peppar