Den här läckerbiten är min goda smörgåstårta som jag ofta gjort och bjudit på genom åren, äntligen kan jag dela med mig av receptet till en fantastisk LCHF-variant
Baka eget bröd till smörgåstårtanDubbla receptet om du vill ha en hög tårta. Smörgåstårta. Denna smörgåstårtan gjorde jag till min mamma i helgen för att fira hennes 70 års dag. 6 dl vetemjöl special. Smörgåstårta 25 gr smör. 6 dl vetemjöl special
Bred krämen runt om och ovanpå smörgåstårtan. 10 dl vetemjöl special. Blanda mjöl, salt, socker och jäst i beredningsskålen, med plastkniven monterad, i matberedaren
520 g vetemjöl special (8-9 dl). I ugn. Blanda alla torra ingredienser med mjölet och grovriv moroten. Smält smöret och tillsätt vattnet, låt bli 40-45 grader
Det passar även utmärkt till botten i smörgåstårta. 600 g vetemjöl special (eller Manitoba cream)15 g honung30 g äggula25 g jäst350 g mjölk50 g smör12 g havssalt. 300 g vetemjöl special (eller Manitoba cream)7,5 g honung15 g äggula12,5 g jäst175 g mjölk25 g smör6 g havssaltSmör till formarnaÄgg och en nypa salt till pensling. 600 g vetemjöl special. 300 g vetemjöl special
Havets smörgåstårta Vegetarisk smörgåstårta. Ingredienser 25 g ( 1/2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk 500 g (5 dl) mjölk, kall 720 g (ca 12 dl) vetemjöl special 12 g (2 tsk) salt 15 g (1 msk) socker 75 g smör, mjukt Fyllning Förslag på fyllningar
6 dl vetemjöl special. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37° (fingervarmt). Smula sönder jästen i en bunke och lös upp den i lite av degspadet