Hacka skinkan i mindre bitar och rör ner i smeten. Jag klickar även citronmajonäs på äggen så håller sig räkorna på plats och använder massor av röda vindruvor, både på tårtan, runt omkring och druvor i en skål på sidan om, det är så gott med vindruvor till
Mimosasallad blandad med finskuren, kokt skinka. Gurksallad med majonäs. Mimosa, gurk och legymsallad, köttbullar, grönkål och rödbetssallad… ett eget litet julbord i denna smörgåstårta
Kokt skinka. Blanda fraiche och majonäs i en bunke. Bre sedan fraiche utanpå bröden, annars blir de torra, ska du äta smörgåstårtan nästa dag så täck med plastfolie efter att du brett på fraich och låt stå i kylen över natten
Mosa leverpastejen, 1 tub majonäs och 2,5 dl vispad grädde i en bunke. Hacka en gurka, 3 tomater och den rökta skinkan i små bitar. Vispa 5 dl grädde och rör sen ner kaviarn och 1 tub majonäs. Kvar är nu 2 tomater, lite gurkan, en citron och kokt skinka. 2 lättmajonäs á 275 g. 400 g rökt skinka. 12 skivor kokt skinka
Det blir också väldigt gott med skinka och kanske ost. För den som vill kan man göra egen majonäs men jag är personligen inte så förtjust i för mycket majonäs