Om man inte tål mjölk kan man i stället för pepparrotsosten ta Sour Supreme - av soja - och smaksätta med färsk, riven pepparrot och lite salt, samt använda någon alternativ grädde
Bred ostkrämen runt om och ovanpå smörgåstårtan. Så här långt kan du förbereda smörgåstårtan. Tillsätt mjölken och arbeta ihop degen kraftigt i minst 2 minuter. 4 ½ dl mjölk
½ l mjölk. Värm mjölken och oljan till 37 grader och lös upp lite av jästen i spadet häll i resten av vätskan samt de avsvalnade havregrynen, sirapen, salt och brödkryddor gör en deg som inte är allt för fast stjälp upp i 2 smörade och mjölade sockerkaksformar eller i en mindre långpanna låt degen jäsa i ca 40 min och grädda sedan i 175 grader mellan 40 min och en timme (allt beror på ugn och vad du använder för form) dela sedan de svala bröden på tre bottnar
Baka eget bröd till smörgåstårtanDubbla receptet om du vill ha en hög tårta. Smörgåstårta. Denna smörgåstårtan gjorde jag till min mamma i helgen för att fira hennes 70 års dag. 2 1/2 dl mjölk. Häll i mjölken och värm till 37 grader (fingervarmt). Smörgåstårta 25 gr smör. 2 1/2 dl mjölk
Värm mjölk och ojla fingervarmt. Bre sedan fraiche utanpå bröden, annars blir de torra, ska du äta smörgåstårtan nästa dag så täck med plastfolie efter att du brett på fraich och låt stå i kylen över natten
Öppna konservburken med karamelliserad mjölk och bred ut på botten. Sitter i soffan med ett glas rött och en bit smörgåstårta och tar igen mig några minuter innan det blir sängen
Späd med mjölk och kräftspad. 11 dl mjölk. 5 msk vetemjöl 1 dl mjölk 1 st kräftstjärtar 0. 1Skär tomaterna i skivor och fördela dem runtom smörgåstårtan