½ isbergssallads huvud. Täck hela smörgåstårtan med denna röra. Till fyllningen. Vispa grädden. Blanda gräddfil, citronmajonnäs, vispad grädde, tomatketchup, bostongurka, gräslöken, svartpeppar i en skål
25 st isbergssallad. Bred margarin på smörgåstårtbottnarna. Fyllning 1. Hacka skinkan. Skala och riv äpplet. Hacka hälften av mandarinerna grovt, spara resten till garnering
Klä med isbergssallad och börja dekorera. 1Isbergssallad. 14 bröd ( hela stora runda, hönökaka eller liknande) Fyllning ett 200 g bostongurka 250 g leverpastej 1 dl crème fraiche Fyllning två Ca 400 g räkor 3 hårdkokta ägg 1 dl majonnäs 1 dl crème fraiche ½ tsk salt 3 msk dill (eller efter smak) Citronsaft efter smak Fyllning tre 400 g mimosasallad 400 g kassler (eller skinka) Topping 3 dl crème fraiche 2 ¼ dl majonnäs Ca 30 gurkskivor 6 citronskivor 2 burkar räkor á170 g (avrunnen vikt) Isbergssallad Ca 15 tomatklyftor Ca 15 ostskivor Ca15 skinkskivor 2 kokta ägg, skurna i kvartar DillDag ett
Klä med isbergssallad och börja dekorera. 1 huvud isbergssallad. Dag ett. Fyllning ett. mosa leverpastejen med gaffel, tillsätt bostongurka och crème fraîche
Dagen efter så dekorera med isbergssallad, gurka och tomater. 10 blad isbergssallad. Hacka den gula löken fint, blanda i tonfisk, grädde och orginal majonnäsen till en smet
Riv ungefär en tredjedels brödskiva (eller motsvarande mängd bröd av kanter från själva smörgåstårtan) på ett rivjärn och blanda i krämen för att mildra den lite
Rör ihop bacon med majonäs och finstrimlad isbergssallad. Fördela ut strimlad isbergssallad ovanpå och toppa med knaperstekt bacon och halverade små plommontomater
Strimlad isbergssallad. Fyllning 1. Lägg ut en rund polarkaka. Blanda leverpastejen med den hackade smörgåsgurkan, man kan blanda lite ovispad grädde i leverpastejen så går det lättare, bred på lock 1