Nästa gång provar jag att byta ut basilikan mot tacokrydda, tror det skulle bli ännu godare. Denna varma smörgåstårta blir nog garanterat en succé, både av barnen och av vuxna
Fördela tomater, paprika, skinka och basilika över kavringsbottnen. Mixa samman ost, grädde, yoghurt, ägg, senap och honung, tillsätt basilika och sikta ner mjölet under omrörning
Avsluta med basilikakvistarna. några toppskott basilika. Skär bort kanterna på brödet. Lägg 6 skivor bröd (2*3) tätt ihop på ett fat (lägg två hela skivor längs med mitten på tårtan, skär tre skivor i halvor till kanterna och en skiva i fyra delar till hörnen)
smaksätt med salt och nymalen pepparKrydda med tex, vitlök, färska örter etcHär använde jag soltorkade tomater, riven parmesan, vitlök, färsk basilika i hälften och hälften lämnades neutral
Bred ostkrämen ovanpå och runt om kanterna på smörgåstårtan. Blanda philadelphiaost, hårt vispad crème fraiche (1 dl), hackat kalkonbröst, sambal oelek, apelsinskal- och saft och basilika i en skål. 1 msk citronbasilika