Smörgåstårta basilika recept

Varm smörgåstårta - stor varm macka

Varm smörgåstårta - stor varm macka

Vi brukar kalla detta för varm smörgåstårta men tänker man på en vanlig smörgåstårta som ska värmas så låter det allt annat än gott
Festlig smörgåstårta

Festlig smörgåstårta

Basilika. Lägg ut tre skivor formbröd. Blanda samman baconosten med créme fraiche och bred krämen över brödskivorna
Varm smörgåstårta med köttfärs

Varm smörgåstårta med köttfärs

Krydda med svartpeppar, basilika, vitlök. Basilika. Bryn färsen. Tillsätt lök, krossade tomater, tomatpuré, vetemjöl och soja
Italiensk smörgåstårta

Italiensk smörgåstårta

Färsk basilika. Den här smörgåstårtan bjöd jag mina vänner på i lördags. Färsk basilika. Det är alltid gott med smörgåstårta
Varm smörgåstårta

Varm smörgåstårta

Nästa gång provar jag att byta ut basilikan mot tacokrydda, tror det skulle bli ännu godare. Denna varma smörgåstårta blir nog garanterat en succé, både av barnen och av vuxna
Italiensk smörgåstårta

Italiensk smörgåstårta

Fördela tomater, paprika, skinka och basilika över kavringsbottnen. Mixa samman ost, grädde, yoghurt, ägg, senap och honung, tillsätt basilika och sikta ner mjölet under omrörning
Italiensk smörgåstårta

Italiensk smörgåstårta

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Fyllning 1 3 st tomat(er) 1 dl pesto 125 gram mozzarella 0,5 st röd lök(ar) Fyllning 2 1 dl crème fraiche , lätt 40 gram tomater , soltorkade, marinerade 200 gram philadelphiaost 100 gram parmaskinka Fyllning 3, Överst 100 gram philadelphiaost 125 gram ost , Cantadou med vitlök 1 dl crème fraiche , lätt Garnering 1 dl rucola 50 gram salami , (av bra kvalité) 15 st cocktailkapris 3 dl crème fraiche , (ej lätt) 15 st oliver , svarta 5 st tomater , soltorkade 1 kruka(or) basilika 50 gram parmaskinka 1 st citron(er) , i skivor Mellan lagren 9 skiva(or) landgångsbröd Köp receptet
Smörgåstårta på italienska

Smörgåstårta på italienska

Blanda kvarg, crème fraiche, ost, tomat, oliver, vitlök, basilika och rucolasallad. 1 dl grovhackad färsk basilika
Italiensk smörgåstårta

Italiensk smörgåstårta

Avsluta med basilikakvistarna. några toppskott basilika. Skär bort kanterna på brödet. Lägg 6 skivor bröd (2*3) tätt ihop på ett fat (lägg två hela skivor längs med mitten på tårtan, skär tre skivor i halvor till kanterna och en skiva i fyra delar till hörnen)
Smörgåstårta

Smörgåstårta

smaksätt med salt och nymalen pepparKrydda med tex, vitlök, färska örter etcHär använde jag soltorkade tomater, riven parmesan, vitlök, färsk basilika i hälften och hälften lämnades neutral
Festlig smörgåstårta

Festlig smörgåstårta

Bred ostkrämen ovanpå och runt om kanterna på smörgåstårtan. Blanda philadelphiaost, hårt vispad crème fraiche (1 dl), hackat kalkonbröst, sambal oelek, apelsinskal- och saft och basilika i en skål. 1 msk citronbasilika
Italiensk smörgåstårta

Italiensk smörgåstårta

Hacka basilikan. Fördela kronärtskockhjärtan, paprika och basilika ovanpå. 5 kruka basilika. Rör ut osten till fyllning 1 med grädde
Italiensk smörgåstårta

Italiensk smörgåstårta

Smaksätt med finhackad vitlök, grovt hackad basilika och ruccola. 1 dl grovhackad basilika. Fyllning150 g gorgonzola 10 soltorkade tomater 1 dl svarta urkärnade oliver 250 g kesella 2 dl lätt crème fraiche 1 vitlöksklyfta 1 dl grovhackad basilika 1 dl grovt hackad rucolasallad
Varm smörgåstårta

Varm smörgåstårta

Vitlökssmör (smör vitlök, persilja, basilika, salt, ). En varm smörgåstårta kan man verkligen variera i mängder