Smörgåsmat recept

Tjälaknöl

Tjälaknöl

Skär upp den i så tunna skivor som möjligt och servera till en rotsaksgratäng  eller som smörgåsmat. Ett måste på julbordet, tjälaknöl
Kajsa Wargs kryddskinka

Kajsa Wargs kryddskinka

-) Tänkte att om man griljerar den och sedan skivar upp på vår skärmaskin, så har vi både tillbehör till middagar och smörgåsmat under ett bra tag
Stekt, inlagd strömming

Stekt, inlagd strömming

Lägg ättika, socker och vatten i en stor skål. Grovkrossa och tillsätt kryddpepparn. Rör om tills sockret är löst
Schweizerrullar & Blomkålsmos

Schweizerrullar & Blomkålsmos

Rullar500 g köttfärs1 tsk salt1 krm svartpeppar1½ dl riven ost2 st ägg½ dl vispgrädde1 dl finhackad purjolök1 kruka finhackad färsk persilja+ ca 10 st skivor rökt skinka (smörgåsmat)Sås3 dl vispgrädde½ dl chilisåssalt, peppar, rosépepparRecept på blomkålsmos hittar Ni här
Grillnyheter från Lönneberga

Grillnyheter från Lönneberga

Nu breddar de sitt sortiment av smörgåsmat och kommer med mat för alla tillfällen. Missar inte en god lunch
En ursvensk med pasta

En ursvensk med pasta

Den användes mestadels som varmrätt, ibland som smörgåsmat. Foto. Jurek Holzer. Isterband lär vara den enda genuint svenska korvsorten utan motsvarighet i andra länder
Helstekt rostbiff

Helstekt rostbiff

1Till smörgåsmat eller buffé skivas rostbiffen tunt, gärna kyld. 1 kg innanlår. 11 st vitlöksklyftor. 10. 5 msk salt
Chèvretoast med salamisallad

Chèvretoast med salamisallad

smält hård honung)2 kvistar färsk rosmarinSalladen100 g salami (vi rekomenderar en torr & kryddig - ej smörgåsmat

DRÖMSKINKA Ugnstemperatur 225 grader

16 skivor rökt skinka lite tjockare skivor än smörgåsmat. Skär purjolöken i ca 8-10 cm långa bitar och dela dem längsefter på mitten
Lammrulle

Lammrulle

Servera lamrulle i tunna skivor som smörgåsmat. (Gotland)1. Börja med att ta bort revbenen. Lägg bringan med köttsidan upp ochskär med en vass kniv tätt intill benen genom den övre hinnan så attbenen kan brytas loss
Budgetkollen vecka 9

Budgetkollen vecka 9

), tjocka revbensspjäll, smörgåsmat. Här kommer veckana budgetkoll, vilken jag faktiskt måste erkänna att jag blev lite missnöjd med då det landade på totala 1089,36 kronor

Lammlever som smörgåsmat

Putsa bort grova blodkärl. Den tunna hinnan runt levern kan sitta kvar. Skölj levern i kallt vatten. Koka upp lagen

Kokt gristunga

Koka upp rikligt med vatten. Lägg i svartpepparkornen, lagerbladen och gristungorna. Koka tills tungorna är mjuka, ca 1 timme

Lammrulle

Passar bäst att servera kall och tunt skivad, som smörgåsmat, t ex på julbordet. Rullen görs av tunnbringa med slaksidan kvar

Kokt rimmad nötbringa eller saltrulle

Saltrulle till smörgåsmat kokas på samma sätt, får kallna i spadet och skärs sedan i tunna skivor. Nötbringa och saltrulle som köps rimmade är sprutsaltade och behöver inte vattläggas