Den användes mestadels som varmrätt, ibland som smörgåsmat. Foto. Jurek Holzer. Isterband lär vara den enda genuint svenska korvsorten utan motsvarighet i andra länder
200 gram kalkon, smörgåsmat, fint strimlad. 200 gram kalkon, smörgåsmat, fint strimlad. Det här är en mycket stor smörgåstårta, så räkna med att bli mätta
Servera lamrulle i tunna skivor som smörgåsmat. (Gotland)1. Börja med att ta bort revbenen. Lägg bringan med köttsidan upp ochskär med en vass kniv tätt intill benen genom den övre hinnan så attbenen kan brytas loss
), tjocka revbensspjäll, smörgåsmat. Här kommer veckana budgetkoll, vilken jag faktiskt måste erkänna att jag blev lite missnöjd med då det landade på totala 1089,36 kronor
Saltrulle till smörgåsmat kokas på samma sätt, får kallna i spadet och skärs sedan i tunna skivor. Nötbringa och saltrulle som köps rimmade är sprutsaltade och behöver inte vattläggas