Till smörgåsen behöver du även en god feta, lite röd chili och färsk riven parmesan. Nyss bakade jag detta underbara LCHF bröd som passar utmärkt att rosta och göra smörgåsar
2 dl finriven parmesanost. 2 dl finriven parmesanost. Mycket lättgjord grön pesto, baserad på basilika och nötter, något som är väldigt typiskt italienskt
Upptäckten av att vaniljyoghurten var slut igår eftermiddags när det var mellanmålsdags ledde till en cykeltur till Ica för M och mig [då är man bra sugen på yoghurt om man kan tänka sig att cykla till Ica med hungrig mage för att köpa yoghurt när det finns smörgåsar och annat hemma att äta, hihi]
Litet riven stark ost, typ parmesan, hjälper till att ge rätten extra färg och smak. För litet kvällsgott eller till en snabblunch passar de här varma smörgåsarna alldeles utmärkt
Jag har hittills använt den i risotto, pasta, soppa, omelett, frittata, paj, guacamole, såser, kryddsmör, färskost, dipp, majonnäs, löjromssnittar, rostad potatis, smörgåsar samt salladsdressing och tänkte även använda den till musslor – kort sagt mycket användbar och vansinnigt god
Vi gick och köpte lite nyrökt makrill, en trevlig skagenröra med rejält med parmesan, och skapade ett par trevliga smörgåsar, plockad ned vad vi behövde till champagnedrinken och begav oss upp mot utsiktsplatsen i Grebbestad
2 dl riven parmesan. 2 dl riven parmesan. För någon månad sedan publicerade jag ett recept på en väldigt god pasta med ärtpesto smaksatt med dill och persilja
vitlök, parmesan, nötter, örter och olja. Strö över färskriven parmesan före servering. Men jag håller med Tina Nordström om att en pesto ska innehålla just de ingredienserna (vitlök, nötter, örter, parmesan och olja)