För min del blev det fil med lingon, pumpafrön, lite ringlad honung och kanel+ tre smörgåsar med. + En kaffe latte ( ca 2 dl bryggt kaffe + 2 msk mjölk). 2 msk mjölk
En god och mjuk smörgås men med minimal arbetsinsats- superbra nu när vardagen drar igång igen. Det kan vara allt från knäckebröd till mjuka limpor, frukostbullar eller filmjölkbröd
Men delade de som halvmånar ändå för Adam brukar inte orka äta för stora smörgåsar till frukost. 3 dl mjölk. Värm mjölk och vatten till 37 grader och rör ut jästen med lite av vätskan. 3 dl mjölk
Plommonkräm 4 portioner (lunch/middag) eller 6-8 portioner (mellanmål/efterrätt eller lunch/middag med en smörgås till) 1kg plommon 8 dl vatten 2-3 dl socker (beroende på hur söt man vill ha krämen och hur söta plommon man har) Redning. Om du vill ha slät kräm mixar du den efter kokningen Rör ut potatismjölet i 1 dl vatten Ta kastrullen från värmen och tillsätt redningen i en fin stråle under omrörning Låt krämen koka upp Låt krämen svalna något innan servering Servera krämen ljummen med iskall mjölk eller som efterrätt med vispad grädde, vaniljvisp eller en kula vaniljglass
Servera med en god röra som förrätt eller liknande, gör varm smörgås eller ta fram som frukostbröd. Om man vill kan man pensla limporna med lite ägg eller mjölk, jag ville ha en matt yta så jag penslade dem inte med något alls