Jag gjorde en macka med fetaost och mannen valde skinka och mozzarellaost Fetaostsmörgås. 2 skivor formbröd ( jag tod Rasker) tomatskivor fetaost några skivor lagras ost rödlök ( jag hade inte det eftersom jag inte tål rå lök) smör till utsidan av smörgåsenMozzarellasmörgåsen. 2 skivor formbröd röktskinka tomatskivor mozzarella smör till utsidan av smörgåsen Vi använde oss av en vanlig bordsgrill till dessa smörgåsar eftersom vi inte äger något smörgåsjärn
Lägg på därefter på skinka, tomat och slutligen osten. Jag har nog ätit varma smörgåsar så länge jag kan minnas och när mamma började använda champinjoncrème på dem istället för smör var lyckan gjord
Lägg därefter på skinka, tomat och slutligen osten. Gratinera smörgåsarna på 225 grader mitt i ugnen i ca 15 minuter 8 skivor jättefranska. 8 skivor röktskinka
Smöra mackorna (smöret ska vara på utsidan när du lägger i mackan i din paninigrill (det fungerar bra med en smörgåsgrill också, men då rekommenderar jag att du använder dig av rostbröd
Lägg på därefter på skinka, tomat och slutligen osten. CategoriesSmörgås. 8 skivor Jättefranska1 brk champinjoncrème8 skivor röktskinka8 skivor tomat, gärna bifftomat18 skivor ost. Gratinera smörgåsarna på 225 grader mitt i ugnen i ca 15 minuter. Tagsfranska, röktskinka 00 f m. 8 skivor röktskinka
Bred senap på hälften av smörgåsarna, lägg på skinka, tomat och ost och lägg på den andra mackan. Fattiga riddare med ost och skinka (4 st)8 skivor franskbröd (Tips. 8 skivor röktskinka2 skivade tomater (eller några cocktailtomater). 4 msk senap (eller efter smak)12 skivor lagrad ost (det översätter jag till västerbottensost, allt blir godare med västerbottensost. 8 skivor röktskinka. 12 skivor lagrad ost (det översätter jag till västerbottensost, allt blir godare med västerbottensost
Jag ringlade lite olivolja på varje sida av mackan och stekte den i en grillpanna med en bit bakplåtspapper på och en tyngd(jag använde en rejäl gryta) uppe på smörgåsen, vände den en gång så att den stekte på båda sidorna
I stora drag gör man en köttbullesmet, men istället för att forma den till bollar gör man avlånga järpar, som man sedan klär in i två skivor röktskinka, sådan skinka som man har på smörgåsen
Upptäckten av att vaniljyoghurten var slut igår eftermiddags när det var mellanmålsdags ledde till en cykeltur till Ica för M och mig [då är man bra sugen på yoghurt om man kan tänka sig att cykla till Ica med hungrig mage för att köpa yoghurt när det finns smörgåsar och annat hemma att äta, hihi]