Till söndagmiddag idag lagade jag smörfisk i paprikasås. 4 bitar a' 150 g smörfisk1 stor knippa vattenkrasse (ca 1,5 L rensad och klar)1 pk fetaost 200g1 tsk smör1 tsk pressad citron2 hackade vitlöksklyftorSåsen1 stor gul paprika½ liten hackad lök1 ½ dl vitt vin1 dl vatten½ hönsbuljongtärning1/2 tsk gurkmeja (gör såsen lite gulare)Vegetabilisk oljaSalt och svartpepparBörja med såsen. 150 g smörfisk
Sluka allt i en enda god kallsup mmmmmmmm Smörfisk har jag aldrig varken sett eller ätit tidigare. Smörfisk, 4 port4 skivor smörfisk1 dl rapsolja1 msk timjan1 msk basilikasaften från en citronBlanda samman marinaden i en plastpåse och låt fisken ligga och dra i detta under 30 min. Smörfisk, 4 port. 4 skivor smörfisk
Escolar, även kallad smörfisk. Hittade denna fisken på Ica igår. Har inget minne av att jag har ätit den förut, och har nog knappt ens sett att det går att köpa den
ca 150 g smörfisk ca 100 g lax4 crabstick100 g lemon sole (vit fisk)4 pilgrimsmusslor förstekta i olivolja8 Heri couvert1 gul lök2 potatisar i små tärningar1 dl svamp, jag hade kantareller men det funkar med champinjoner1/2 purjolök1 fiskbuljongtärning4 dl vatten2 dl grädde1 dl VermoutJag hackade alla grönsaker ganska smått. 150 g smörfisk