Smördegsskål recept

Ugnsbakad lök i smördegsskål

Ugnsbakad lök i smördegsskål

Dela lökarna på mitten. Lägg lökarna på en plåt och baka dem i ugnen på 175° i ca 35 minuter. Låt svalna
Räkbullar

Räkbullar

Lägg räkfyllningen i "smördegsskålarna", stick ner locket och servera. Ugn 200 grader. Ta med ett runt mått ut 8 rundlar med diameter 8 cm
Smördegsskål med vaniljkräm och rabarber.

Smördegsskål med vaniljkräm och rabarber.

ca. 350g rabarber1,5 msk socker1 msk sirapKanelSmör att steka i1 sats Vaniljkräm1 äggSmördeg, beroende på vilken sort du köper så måste du får ut 8 rundlar och lite deg över till att göra galler med

Gratinerad smördegsskål med kräftor

Hittade ett recept på något som heter gratinerad volauvent med kräftor och det fina ordet volauvent är helt enkelt en smördegsskål som fylls med valfri fyllning

Ugnsbakad lök i smördegsskål

1.  Dela lökarna på mitten. Lägg lökarna på en plåt och baka dem i ugnen på 175° i ca 35 minuter. Låt svalna

Räksallad i smördegsskålar

Lägg upp i smördegsskålarna, hyvla över ost, servera såsen till. Dela varje smördegsplatta mitt itu och kavla ut till kvadrater