Smördegspizza recept

Snabb smördegspizza med svamp

Snabb smördegspizza med svamp

Ingredienser Portioner. 4 1 rulle kyld smördeg (à 250 g) 125 g mascarpone 2 dl riven lagrad ost t ex Västerbottensost 250 g champinjoner 2 krm salt Topping 1 ask smörgåskrasse 1 - 2 krm chiliflakes 2 krm svartpeppar ca 1/2 dl majonnäs med tryffelsmak Lägg till i inköpslistan
Inbakad smördegspizza med getost och rödbetor

Inbakad smördegspizza med getost och rödbetor

1 förp smördeg, kyld på rulle 3-4 rödbetor, förkokta 1 dl crème fraîche 1 dl getost, smulad 0,5 tsk torkad rosmarin 0,5 tsk torkad timjan 1 ägg, uppvispat 1 endive, gärna röd 1 msk honung 0,5 dl bovete, rostat olivolja
Smördegspizza med Karljohansvampskräm

Smördegspizza med Karljohansvampskräm

1 förp smördeg, kyld och utkavlad 6-8 karljohansvampar (medelstora, färska eller frysta och tinade) 3 msk olivolja salt peppar 1 dl grädde (eller 4-5 msk creme fraiche) 1 klyfta vitlök, pressaddd 1 tsk färsk rosmarin, bladen 3 dl lagrad ost, riven 2 dl parmesanost, riven och flagad
Smarrig smördegspizza

Smarrig smördegspizza

Smördegspizza med parmaskinka - galet enkelt och så gott. 4 portioner. 4 plattor smördeg. ricottaost. 100g riven parmesanost
Frasig smördegspizza

Frasig smördegspizza

Instruktioner. 1. Blanda ner olivolja, salt, peppar och färsk chili i en skål med krossade tomat. 2. Rulla ut smördegen och kavla ut med lite mjöl, skär i fyrkanter eller trianglar och toppa med tomatsås, ost och valfri toppen
Smördegspizza med västerbottensost

Smördegspizza med västerbottensost

1 förp smördeg 6 gula lökar 2 dl crème fraîche 150 g Västerbottensost, riven smör, till stekning rapsolja, till stekning
Smördegspizza

Smördegspizza

Grädda smördegspizzan i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter eller tills den fått färg och är genombakt i mitten