Smördegsflarn recept

Smördegsflarn med lax, potatis och citronkräm

Smördegsflarn med lax, potatis och citronkräm

1 smördeg, kyld på rulle (à 250 g) 1 ägg 0,5 dl crème fraîche, 32 % 2 dl riven ost, smakrik 400 g färskpotatis, kokt och kall 200-250 g varmrökt lax 75 g rom (röd stenbitsrom, löjrom eller forellrom)
Smördegsflarn med ricotta, päron och ädelost

Smördegsflarn med ricotta, päron och ädelost

Ingredienser Portioner. 6-8 1 rulle kyld smördeg (à ca 250 g) 125 g ricottaost 1 fast päron t ex Conference 100 g ädelost ca 50 skuren grönkål 1/2 msk olivolja 1 dl grovhackade valnötter 1 msk flytande honung Lägg till i inköpslistan
Smördegsflarn med najadlax och sveciakräm

Smördegsflarn med najadlax och sveciakräm

Ingredienser Portioner. 8 bufféportioner 250 g färsk smördeg 1 äggula 1 tsk vallmofrön 100 g lagrad hårdost (Svecia) 1 dl crème fraiche salt och peppar 150 g najadlax 1 ask smörgåskrasse Lägg till i inköpslistan
Ceasarkryddat smördegsflarn med räkor

Ceasarkryddat smördegsflarn med räkor

500 g räkor med skal. 1/2 purjolök    . smör                                  . ca 130 g babyspenat                
Smördegsflarn med rödbetor och fetaost

Smördegsflarn med rödbetor och fetaost

Elin skriver. Snabbfixat (om man har koka rödbetor) som lättlunch eller en förrätt. Kan tänka mig att det blir gott med getost också (fast getost är ju gott till allt
Smördegsflarn med färskpotatis och chevré

Smördegsflarn med färskpotatis och chevré

Förra onsdagen tittade jag äntligen på "Leila bakar i Frankrike". Jag blev som alltid väldigt inspirerad av henne och var bara tvungen att provbaka potatisflarnen
Smördegsflarn med aprikos

Smördegsflarn med aprikos

(Ur Fransk bistro) Smördegsflarn med aprikos. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bakplåtspapper på plåt. Pudra hälften av florsockret över bakplåtspapperet med en sil
Smördegsflarn med aprikos

Smördegsflarn med aprikos

Nyårsaftonens sjätte servering var olika ostar med marmelader. Sen serverades denna spröda pjäs till efterrätt och till sist kaffe med apelsinlikör
Krispigt smördegsflarn med tomater

Krispigt smördegsflarn med tomater

Krispigt smördegsflarn med tomater. 1. Sätt ugnen på 210° varmluft eller 225° i vanlig ugn. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper
Smördegsflarn med räktopping

Smördegsflarn med räktopping

Smördegsflarn med räktopping1 rulle färsk smördeg1 påse riven västerbottensost (150g)Räkröra. Den här rackaren har jag bloggat om förut med jag minns inte vad jag kallade den då