Denna risotto med pilgrimsmusslor, brynt smör och saffransskum blev riktigt, riktigt god. Smält smör och olja i en stor kastrull på medelvärme och lägg i soffritto
Smör/olja att steka i. Visste du att det går att göra risotto på vanligt grötris. Men jag kan ju ”råka” köpa mer grötris, för att få en anledning att göra risotto
Vi är ju stora fans av Nigellas risotto och har kockat till den ett flertal gånger så när vi såg Jamie Oliver på tv göra tre nya varianter i söndags, så var vi inte sena med att prova på en av dom
1 msk margarin eller smör. Skala och hacka löken. Fräs den i matfett i en traktörpanna eller dyligt. Tillsätt curry och köttfärs och låt detta bryna med ett par minuter
4 3 schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 9 dl svampbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 msk olivolja 3 dl carnaroli- eller arborioris 2 dl vitt vin eller matlagningsvin 250 g kastanjechampinjoner 3 msk smör 2 dl riven parmesanost salt och nymalen svartpeppar ruccola till servering Lägg till i inköpslistan
Slarva inte med att fräsa riset med löken och smöret. Men inte kantareller den här gången utan hederliga champinjoner som du kan plocka i nästan vilken butik som helst - i en krämig risotto med purjo och bacon
smör. Risotto med trattkantareller. Bryn i smör och placera i ugnsfast form. Tänk på att risotton måste koka lugnt och regelbundet och att man måste röra runt ofta, så den inte bränner fast i botten