När rödvinssåsen fått rätt smak och tjocklek tillsätter du lite smör, och silar sen av den. Tidigare har jag gjort en rödvinssås med en massa ingredienser, igår gjorde jag den här varianten med färre ingredienser
Blanka av med smöret. Rödvinssåsen var av skedätarslaget och den gräddkokta kålen ska vi snarast möjligt ge oss på igen och då försöka ge den en liten annan prägel
Bryn hälften av löken i smör. Smör. Sila, smaka av med salt och blanka av med en klick smör Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 4256 3 dl gott rödvin
Bryn hälften av löken i smör. 1SmörSå här gör du 30 minuter Gör egen fond eller köp färdig på till exempel saluhallen. Sila, smaka av med salt och blanka av med en klick smör Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 5499
Lägg i smöret under vispning och sjud såsen i några minuter. Min sambo och jag lagade mat och vi gjorde lammracks med en rödvinssås med smak av rosmarin
Dock inte alltför mätt för att göra en utläggning om rödvinssås. Inför mitt såskok provianterade jag rödvin på Systemet, och tjejen jag fick hjälp av sa att man kan ha i stort sett vilket rödvin som helst när man gör rödvinssås, man behöver inte alls punga ut med pengar på något dyrare vin
Bryn schalottenlök, selleri och morot i smör. Sila av och vispa i en klick smör. smör. 2 schalottenlök 1 msk morot, hackad 1 msk rotselleri, hackad 2 dl kalvfond 2 dl rödvin 2 lagerblad 15 vitpepparkorn smör salt