Smör kål recept

Ugnsbakad kål med chorizo

Ugnsbakad kål med chorizo

Lägg klyftorna i en ugnsform och fördela smöret i mindre bitar över kålen. Skär spetskålen i fyra klyftor
Kål i vin - istället för surkål

Kål i vin - istället för surkål

Kål i vin är något som vi brukar äta istället för surkål. Att bräsera vitkål i vitt vin ger en behaglig syrlig smak
Gräddkokt kål i ugn med korv

Gräddkokt kål i ugn med korv

Spraya på smör-&rapsolja. Skär spetskålen i klyftor och dela brysselkålen i halvor. Lägg spetskålen i en långpanna
Kål - igen...

Kål - igen...

Tillsätt kålstrimlorna och en klick smör. Stek biffarna i smör. Jag kommer här dragandes med kål. Denna gång är det savoykål som jag använt, som för mig är en ganska ny bekanskap, men som gärna får vara återkommande i mitt kök
Långbakad kål

Långbakad kål

  1 kg KålVitkål, rödkål, spetskål, savoykål eller någon annan kål som är ganska så fast. 1  150 g Smör
Kokoskul kål

Kokoskul kål

) Maken älskar stuvad vitkål. Jag kan väl också tycka att det är gott ibland när kålen är alldeles färsk och grön på sommaren, med lite citron och créme fraiche
Kål och köttfärsgratäng

Kål och köttfärsgratäng

Stek grönkål och spetskål i smör. ca 100 g grönkål. ca 1/2 spetskål. stek köttfärsen och blanda i allt de övriga där och sedan blandar du i grönkål/spetskål och köttfärsröran i en ugnsfast form in i ugn på 200 grader ca 25-30 minuter. ca 100 g grönkål. ca 1/2 spetskål

Pilgrimsmussla m/kål & äppelterrine

Lägg äpplena i en kastrull med smör och fräs upp de. Äpple och kål hör ju ihop och skaldjuren blir bättre och bättre ju närmare höst och vinter vi kommer
Kål i skål….

Kål i skål….

Strimla kålen och stek mjuk i smör. Smält smöret, i med mjölet och låt gå med en stund (det är denna stund som gör att såsen inte smakar mjöl)

Kål - hippare än någonsin

Kålens lite söta och mustiga smak framhävs ännu lite mer om den får fräsas i smör. Sauterad med vitlök, vin, citron och smör smakar den helt fantastiskt FREDRIK SANDBERG / TT
Buljongkokt kål med fetaost

Buljongkokt kål med fetaost

Hetta upp smör och olja i en rejäl gryta eller traktörpanna. Skär spetskålen i grova klyftor, ta bort rotstocken och skär i grövre strimlor
Bräserad kål med kantareller

Bräserad kål med kantareller

Stek sedan kantareller i samma panna tillsammans med smöret. Stek kålen i oljan i panna tills den får fin färg på båda sidorna
Dansk ribbestek med inlagd kål

Dansk ribbestek med inlagd kål

Stek potatisen i smör, hälften åt gången. Skär rödkålen i strimlor. Lägg strimlorna i en skål och krama dem med handen