Smula sönder jästen i en bunke • Smält smöret, tillsätt mjölkenoch värm till 37° • Rör ut jästen i lite av degspadet • Tillsättresten av degspadet tillsammans med salt, sirap, kryddoroch rågsikt • Arbeta ihop till en smidig deg och låt denjäsa övertäckt i cirka 1 timme
F. ö. r. n. å. g. o. v. e. c. k. a. s. d. m. t. i. B. A. K. h. b. l. ,. f. p. D. j. y. ä. u. J. S. (. 2. ). 5. 0. 1. 6. Ä. 3. 7. C. R. T. L. 4. V. N. G. -. 9. 8. H. d l
Varför kallas just detta bröd för Smålandslimpa. Ölbröd, Porter, Rågbröd, Rågsurdeg, Rågsurdegsbröd, Sirap, Skållat råg, Skållning, Smålandslimpa, Småländsk surdegslimpa, Stötning, Stina Algotson, Sur smålänning, surdeg, surdegsblogg, Surdegsbröd, Surdegsmakarn ca 18 h