Smålandslimpa recept

Smålandslimpa i form

Smålandslimpa i form

De här Smålandslimporna ska egentligen bakas ut till runda limpor men jag tycker att det är bättre att baka limpor i form
SmålandsLimpa

SmålandsLimpa

För någon vecka sedan kom tidningen BAKA hem i min brevlåda, det finns alltid massor av goda recept i tidningen och speciellt på bröd
Smålandslimpa

Smålandslimpa

Smula sönder jästen i en bunke • Smält smöret, tillsätt mjölkenoch värm till 37° • Rör ut jästen i lite av degspadet • Tillsättresten av degspadet tillsammans med salt, sirap, kryddoroch rågsikt • Arbeta ihop till en smidig deg och låt denjäsa övertäckt i cirka 1 timme
SmålandsLimpa

SmålandsLimpa

F. ö. r. n. å. g. o. v. e. c. k. a. s. d. m. t. i. B. A. K. h. b. l. ,. f. p. D. j. y. ä. u. J. S. (. 2. ). 5. 0. 1. 6. Ä. 3. 7. C. R. T. L. 4. V. N. G. -. 9. 8. H. d l

Man tager vad man haver

s favoritbröd, kom på att svärfar inte fått sitt bröd i juni), frallor och smålandslimpa. Smålandslimpan var en hit
Smålandslimpor

Smålandslimpor

Det andra brödet jag gjorde var Smålandslimpa ett saftigt, lite mustigt och gott bröd. Hade lite av en bakdag igår, två olika bröd blev det
Smålandslimpa för doppet

Smålandslimpa för doppet

Häll kokande vatten över 15 dl rågsikt. Rör samman till en slät deg. Täck över och låt den stå ca 12 timmar
En sur smålänning – Småländsk surdegslimpa

En sur smålänning – Småländsk surdegslimpa

Varför kallas just detta bröd för Smålandslimpa. Ölbröd, Porter, Rågbröd, Rågsurdeg, Rågsurdegsbröd, Sirap, Skållat råg, Skållning, Smålandslimpa, Småländsk surdegslimpa, Stötning, Stina Algotson, Sur smålänning, surdeg, surdegsblogg, Surdegsbröd, Surdegsmakarn ca 18 h

Smålandslimpa

Smula sönder jästen i en bunke. Smält margarinet i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till 37°. Rör ut jästen i lite av degspadet

Smålandslimpa

Häll kokande vatten över 15 dl rågsikt. Rör samman till en slät deg. Täck över och låt den stå ca 12 timmar

Smålandslimpor

Slå kokande vatten över rågmjölet och låt degen stå till nästa dag. Dag 2. Häll varm mjölk över "degen"

Smålandslimpa för doppet

1.  Häll kokande vatten över 15 dl rågsikt. Rör samman till en slät deg. Täck över och låt den stå ca 12 timmar