Lägg rabarber (delad i små bitar) ochjordgubbar i den smorda formen. Ett knäckigt havretäcke med kolasmak över rabarberochjordgubbar förklarar hur pajen smakar bäst
En efterrätt som bevarar sommarkänslan och fortfarande gör jordgubbarna fantastisk rättvisa är den här smulpajen medjordgubbarochrabarber där även rabarbern får vara med för att skapa den rätta syrligheten
Smöra små ugnssäkra portionsformar. Blanda dem i en skål med potatismjöl och råströsocker. Finfördela smöret med fingertopparna i blandningen, tills den smular sig
Platta ut små bitar av degen och lägg över frukten. ) Vi har gett bort lite, kokat sylt och bakat en paj medrabarberochjordgubbar, men har fortfarande massor kvar
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och smula ut degen till små klumpar ovanpå. Blanda upp jordgubbarnamedrabarberkompottenoch lägg i en stor ugnsfast form alt
Det kan vara både stora ochsmå smulor i smeten. Jo man tittar i fruktkorgen och hittar nektariner, man tittar i frysen och hittar jordgubbar, man tittar i kylen och hittar smör, man tittar i skafferiet och hittar mjöl och socker och en tetra med vaniljsås, saken är klart på med ugnen och börja laga en härlig smulpaj
De sistnämnda är något som i alla fall jag i allra högsta grad förknippar med svensk sommar, och jag kan lova er att jag redan ätit min beskärda del av de röda små godbitarna
Man vara försiktig med att äta råa rabarber i stora mängder om man har någon njursjukdom eller ge råa rabarber till små barn därför att deras njurar är känsligare än vuxnas
Stick små hål i pajskalet. Kokosolja eller Ghee att smörja formen med. Lägg degen mellan två bakplåtspapper och kavla ut till en rund platta som är lite större än pajformen
Efter två-tre gånger kunde jag recepten utantill och när jag märkte att jag ville ha mer eller mindre utav det ena eller andra började jag göra små ändringar i recepten