Med hjälp av en sked lägg små klickar av degen i den heta oljan. Blanda socker med kanel och doppa munkarna i blandningen direkt efter friteringen eller bara pudra med florsocker och sedan bara njut, efter en stund, när de har svalnat något
Häromdagen gjorde jag äppelmunkar, även kända som Berlinermunkar, i miniformat. ) Det gick i alla fall bra att fritera, huset står kvar och munkarna blev goda
Ta upp munkarna med hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Dela upp degen i ca 80 bitar och rulla dom till små korvar och lägg i omlott och ”rulla” ihop dom i skarven. Fritera 3-4 munkar åt gången, vänd efter en stund och fritera på andra sidan, ca 1-1,5 minuter/sida. 80 bitar och rulla dom till små korvar och lägg i omlott och
Ta en halvstor glas och tryck på degen tills du får dem som runda ringar, och sedan ska man göra små runda ringar inuti degen så att den får dem formen som munkar har
Blev så sugen i går på att baka munkar när jag såg Simonas magiska bilder. Tänkte att jag skulle göra dem i miniformat nästa gång, perfekt till kalas för munkar gillar ju alla
Häromdagen gjorde jag äppelmunkar, även kända som Berlinermunkar, i miniformat. ) Det gick i alla fall bra att fritera, huset står kvar och munkarna blev goda
Dessa små delikata munkar är gjorda med ricotta ost. Dem ska verken knådas eller jäsas utan det är bara till att röra ihop, rulla små bollar och fritera
Baka ut till små bullar och platta till dem lite innan du låter dem jäsa till dubbel storlek. Hade fritöden framme efter en middag så då passade jag på att göra lite munkar att slänga i frysen
~ De små runda bitarna som blivit efter munkarna fått sitt hål i mitten är jättebra att testa sig fram med i början av friteringen, så väl väldigt goda och lagom stora som en "mini fika"