Häromkvällen satt och jag googlade hej vilt och sprang på småfruktpajer med mango och passion. Jag är så himla förtjust i just passionsfrukter så tänkte att de skulle få smaksätta mina små pajer
När jag var på Bagaren och kocken sist, handlade jag fina små pajformar från Gerbera. Tillslut föll valet på en portionspajformar i en fin grön nyans som passar bra till fruktpajer
De är inplastade just för att vara riktigt tåliga och hålla för kladdiga små fingrar (perfekt om man som jag har barn, eller om man som jag kladdar mycket)
Många paket öppnades och de små hade även fått lite påskägg med presenter i tidigare under dagen. Även idag blev det dessert, dock inte lika fina som gårdagens princesstårtor utan fruktpajer med glass till
Tryck ut degen i små formar. Låt fruktpajerna svalna på galler. Små aluminiumformar. Fördela fyllningen i formarna och grädda de småfruktpajerna på nedersta falsen i ca 20 minuter
12 små mördegspajskal eller mandelmusslor. Blanda äpple, ananas, russin, tranbär, fruktskal, rörsocker och kanel i en stor kastrull och värm upp på medelvärme 2-3 minuter tills frukterna har mjuknat
I smaken påminner de om småfruktpajer. I helgen var det ett stort uppslag med Leilas Cupcakes i DN. Jag blev inspirerad och idag har jag utgått från ett av hennes recept