Dela degen i små bitar och rulla till små bollar. Borta bra men hemma bäst. Eller vi är nästan hemma. Igår kom vi till Ürgüp, där mamma kommer ifrån, och ska stanna här
Fiska upp bagelsen och låt de rinna av på ett galler. Doppa bagelsen i fröblandningen. Forma degen till små korvar och låt vila i 2 min. Sjud bagelsen i 2 min (1 min på varje sida)
Degen som blev över från hålen gjorde jag småminibagels av till Wille (resten av degen åt han upp. Jag hade bestämt mig för att jag skulle ge mig på hemmagjorda bagels
Resultatet blev små, kompakta och närmast rynkiga bagels. Så var det för mig med avseende på bagels. Min man och min äldste son frukosterade på stan för några veckor sedan, och åt då riktigt goda bagels
2st Bagels med sesamfrön1/2dl Färskost100g Rökt lax1st Avacado1st Tomat, skivad i tjocka skivor (använd gärna en bifftomat för känslans skull, skiva annars tomaterna i grövre skivor)2st Romansalladsblad2st Citronklyftor1st DillkvistSvartpeppar från kvarnEv 1msk Extra Virgine olive oilMarinerade oliver. dessutom lokalproducerad för oss i Mellansverige)1msk Torkad Oregano, mortlat fint 1st Vitlöksklyfta, finhackad1msk Citronsaft1st Citronklyfta skuren i små bitar, (tvätta citronen med en borste)2msk RödvinsvinägerSåhär kan du göra
Det är inte helt okänt för er som följer och läser min blogg att jag är ett fan av Hela Sverige bakar, sök på Hela Sverige bakar i sökfunktionen i listen till höger och du får upp en hel massa smått och gott från åren som gått, och det är inte första gången jag blir utmanad, t ex så bakade jag Bagels för tre år sedan
Rulla små bollar jämna och fina. Förra året utmanade jag er läsare att baka en Fyriskaka, året dessförinnan blev jag utmanad av Karin i Karins kök att baka Bagels, undrar om någon vågar utmana mig i år, eller om jag själv kanske utmanar någon
Rulla små bollar av smeten. Vi hann även med att leka paketlek, dricka bubbel, glögg och äta bagels. En kär tradition som pågått under ett gäng år är att jag och mina två kusiner Marit och Kajsa träffas och gör julgodis