Lägg bakplåtspapper på en plåt och bred ut kolan. När den svalnat klipper eller skär du kolan i bitar. 2 dl socker. 3 msk vaniljsocker eller kakao (beroende på om man vill ha mörk eller ljus kola)
Se till att allt sockersmält innan du tar bort kastrullen från värmen. När sockret börjar smälta, bli brunt och bubbla, rör förstiktigt några varv med en sked
Tag av ifrån kastrullen och rör ner mjölkchoklad tills allt smält och det blir en jämn kola. Låt svalna och kallna i kyl någon timme innan kolan skärs upp i lagom stora bitar
Som när jag upptäckte att man kan smälta Rollos med en skvätt mjölk till en ljuvligt god kolasås. Smält choklad med lite smör och ringla över kakorna, även här ta precis så mycket som du själv vill, det är dina kakor och ingen dömer dig för hur mycket choklad du vill ha
Ha vit sirap o socker i en annan kastrull o värm upp tills sockret smält. Smält smör i en stor tjockbottnad kastrull med vispgrädde, salt o vaniljpulver
När kolan har stelnat skär du upp den i lagom stora portionsbitar. 3 dl mörk muscovadosocker. Spara cirka 1/2 dl till att toppa kolan med. Smör, socker, grädde och sirap häller du i en tjockbottnad kastrull, låt koka upp till 120-122 grader eller tills kolan klarar av kulprovet. När kolan är klar tar du bort kastrullen från plattan och rör ner 1 dl av lakritspulvret till allt smälter samman. 3 dl mörk muscovadosocker
Smält smöret och kör digestivkexen i en matberedare eller smula för hand till småsmul. Kola och Hallonpaj toppad med maräng och färska hallon, en riktig hallondröm
Koka upp grädden och rör ner chokladknapparna så att de smälter. Ta bort kastrullen från plattan och rör försiktigt ner den varma chokladkrämen i sockerlagen