Smält smör och socker i en kastrull och låt koka till gyllenbrun färg. Jag satt förut idag och funderade på vad man kunde hitta på för roliga tillbehör som är snabba och goda då jag har en ljus choklad brownie ståendes på kylning, då slog det mig att varför inte servera den med karamell popcorn
Rör tills chokladen smält och det blivit en slät smet. ) Inte vilken chokladmousse som helst heller utan en underbar variant med salt karamell och lakrits
Smält rrsten av mjölkchokladen och fyll varje pralinhål med detta så att fyllningen täcks. Öppna burken med karamelliserad mjölk och lägg lite kola i varje pralinhål, strö över lite flingsalt
Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Igår kom jag hem från jobbet ganska sent men jag kunde inte hålla mig från att baka den här underbara äppelkakan med karamell som jag varit sugen på så himla länge
Tillsätt äggulorna, smält smör och sockret och blanda. Ringla karamellsåsen över. Salt karamellsås. Häll alla ingredienser förutom grädden till karamellsåsen i en liten gryta
Det jag har gjort är att svänga ihop ett gäng härliga chokladmuffins med smält choklad (som ger en rätt saftig och luftig konsistens) och därefter gjort en grop i varje muffins som jag fyllt med en karamell/kolafyllning (som bara innehåller två ingredienser)
Dessutom lyckades jag smälta ner min favoritvisp när jag gjorde den salta karamellen. Kompatibiliteten mellan plastvisp och smält socker är inte jättehög, något jag kanske borde begripit redan från början
Dela frukten i bitar, ta bort kärnorna (släng) och lägg ner frukten i karamellagen. 4 st nektariner, 4 st aprikoser eller valfri frukt1 dl socker½ dl kokande vattenSaften från 1 st citronNågra droppar whisky, rom eller konjakTäck botten på en tjockbottnad kastrull med 1 dl socker och smält till gyllende färg
Smälte socker och rörde ihop karamell skötte jag. Rör sist ner det smälta smöret. Grunden är en vanlig sockerkakssmet som fått sällskap av små karamelliserade äppelbitar toppat med mandel