Hetta upp olivoljan och tillsätt vitlöken, låt den fräsa med utan att ta färg. 250g Laxfilé + 2msk Olivolja + havssalt2st Vitlöksklyftor, mortlade10cm Grön slanggurka, urkärnad, skuren i halvmånar1/2st Röd lök, skuren i halvmånar1dl Kikärtor, kokta (färdiga från burk)10st Kalamataoliver4st Soltorkade tomater3msk Olivolja2msk Citronjuice1msk Basilika1/2st Röd paprika, skuren i grova bitarDill och citronklyftorBalsamicosirap med citronHavssalt & svartpeppar från kvarnPestosås. 2st Vitlök
Mortla/mixa vitlöken och salt. 1 st normalstor grön gurka/slanggurka. 2 st vitlöksklyftor. Grillad lax i foliepaket6 x 200 g färsk lax 1 knippe dill 3 msk olivolja 3 dl vitt vin 1 knippe gräslök 6 msk honung 1 st normalstor grön gurka/slanggurka salt och peppar grillfolie. Grönärthummous7 dl gröna ärtor 2 st vitlöksklyftor 1,5 msk olivolja 1 st citron salt peppar från kvarn 1,5 msk honung Servera med grönsallad och grovt bröd
färskost, inte lightvarianten, gärna med smak av vitlök, pepparrot eller basilika/gräslök. Aiolin gjorde vi också en fuiskvariant på och rörde ihop köpemajo med riven vitlök och - det bästa vi någonsin gjort - en klick crème fraiche
Blanda salladslök, gurka, tomater, persilja och mynta och rör ner vitlöken. 1 slanggurka, skalad och hackad. 1 vitlöksklyfta, finhackad. 1 slanggurka, skalad och hackad