Med två deciliter stekt svamp blir det svampsås. 1 slanggurka. Sätt ugnen på 150 grader. Bind gärna upp köttet till en rund rulle med steksnöre så håller det formen bättre
½ slanggurka. Stek svamp. ½ slanggurka. Ansa och finhacka svampen. Lägg svampen i en skål och täck den med ett lock eller aluminiumfolie så att den håller sig varm
Stek löken mjuk i matfett, stek därefter svampen. 1 slanggurka. 300-400 g svamp ev. Sätt ugnen på 225°. Koka riset klart (Enl anvisning på förpackningen)
Skiva svampen och blanda den med lättost. 1 liten slanggurka. Värm ugnen till 250°. Skär av ändarna på gurkan, dela den på längden och gröp ur kärnhuset
200 gr slanggurka. 1 burk hel svamp. Bryn köttfärs och purjolök. Strimla grönsakerna. Koka ihop vatten soya honung vinäger buljong och spad av ananas och häll sen över köttfärs
Låt svampen rinna av och tillsätt den. Blanda 1 dl grovt salt, 1 msk strösocker, 1 msk ättika och skivad slanggurka. 1 burk kantareller eller annan svamp