Bryn grytbitarna i olivolja och margarin och krydda med den grekiska kryddan. Lägg rundlarna en och en i en stekpanna med olivolja på medelvärme och baka ca 2 minuter på varje sida. 2 msk olivolja. 10 cm skivad slanggurka
Ringla över lite olivolja och salta peppra och jag gillar rosmarin och timjan. 1/2 riven slanggurka som får rinna av 20 minuter. 1/2 riven slanggurka som får rinna av 20 minuter
Blanda med olivolja, salt och peppar. Till denna rätt serverar man självklart en härlig sallad med säsongens grönsaker som man marinerar i olivolja och kryddor efter egen smak
Blanda olivolja, gyroskrydda och salt i en stor bunke. på lite god olivolja vid servering. 2 msk olivolja. 1 msk olivolja. 1 liten slanggurka. 2 msk olivolja. 1 msk olivolja. 1 liten slanggurka
Häll därefter i citronsaft och olivolja. 1/2 slanggurka. 1 dl extra vergine olivolja. 1/2 slanggurka. 1/2 slanggurka 1 grön paprika. saften från 1 citron 1 dl extra vergine olivolja. 1/2 slanggurka 1 rödlök (eller annan lök, på fotot salladslök)
Olivolja till stekning. Bjud kikärtsbullarna varma med ljummet pitabröd, sallad, yoghurt, tomatskivor och skivad slanggurka 250 g kikärter + 1 1/2 liter vatten
olivolja eller rapsolja med smak av citron. 1 slanggurka. 1 slanggurka. plockmat, fingermat, mingelmat eller bufférätter - kärt barn har många namn och här hemma varierar uttrycken ungefär lika mycket som det som bjuds gör, plick plock hette det nog sist
Ha eventuellt på lite god olivolja vid servering. 1 liten slanggurka. 1 liten slanggurka. När vi var på Cypern för många år sedan så köpte vi en kanongod gyrosrulle med tillhörande tzaziki i ett gatukök
½ slanggurka. olivolja att ringla över. ½ slanggurka. Lägg i en ugnsform och ringla över olivolja. Salta, peppra, strö över hackad timjan och ringla över lite olivolja
Hetta upp olivoljan och tillsätt vitlöken, låt den fräsa med utan att ta färg. 250g Laxfilé + 2msk Olivolja + havssalt2st Vitlöksklyftor, mortlade10cm Grön slanggurka, urkärnad, skuren i halvmånar1/2st Röd lök, skuren i halvmånar1dl Kikärtor, kokta (färdiga från burk)10st Kalamataoliver4st Soltorkade tomater3msk Olivolja2msk Citronjuice1msk Basilika1/2st Röd paprika, skuren i grova bitarDill och citronklyftorBalsamicosirap med citronHavssalt & svartpeppar från kvarnPestosås. Pensla laxfiléerna med lite olivolja och pressa över citronsaften, krydda med lite havssalt och ugnsbaka fisken i en form på ca 150g i ca 15min eller tills fisken är klar. 2msk Olivolja. 3msk Olivolja