Slabang recept

Slabang

Slabang

Mmm, här kommer något smarrigt som ni kan baka och bjuda på till helgen. Rullas ihop som rulltårta med fyllning av smörkräm, mandelmassa/marsipan, grädde och banan
Slabang

Slabang

Därför fick det i år bli en Slabang. Slabang är en chokladrulltårta med marsipan på insidan och en fyllning av vaniljgrädde och banan
Slabang

Slabang

Min absoluta favoritbakelse när jag fikar på cafén är slabang. Så enormt god, så det fick bli fredagskvällens delikatess
Slabang

Slabang

Vispa ihop ägg och socker poröst. Sätt i övriga ingredienser och blanda försiktigt. Grädda i 250° ca 5 minuter
Slabang

Slabang

Och äta slabang. Premiär. Förra helgen var jag i Härnösand för att avsluta en kurs som jag egentligen inte alls borde ha anmält mig till men som nu när den är i stort sett avklarad känns som en riktigt rolig sak att ha gjort
Slabang

Slabang

Rulltårta. 3 ägg. 1½ dl socker. 5 msk potatismjöl. 1 msk vete. 2msk kakao. 1 tsk bakpulver. Smörkräm. 150 g smör. 1 dl florsocker

Norrländsk slabang

Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver. Vänd ner blandningen i äggvispet

Slabang

Vispa ägg och strösocker poröst. Blanda i potatismjöl, vetemjöl, kakao och bakpulver. Grädda i 30x40 cm bakplåtspappersklädd långpanna i 225 grader i ca 5 min