Därefter var det dags för mellanrätter – oliver, kaprissoppa och slånbär tillagade med vin. Soppa var länge sedan jag gjorde, det är också väldigt gott att äta på hösten och vintern
Mycket stor och örtig doft med bra frukt och toner av slånbär, hallon och lagerblad. Ja, till stekt kött, svamp, lök och ost är det ju inte så svårt att hitta ett passande rödvin
Doften är stor och kompakt bärig med toner av lakrits och slånbär. Jan-Öjvind Swahn, etnolog och folklorist, menar att även om det varit vanligt att äta lamm till påsk i exempelvis Bohuslän i flera sekler, är det först i modern tid som denna vana spridit sig till hela landet
Doften är stor och nyanserad med tydliga inslag av slånbär, körsbär och viol. Sherryvinäger. Avsluta med att slå i några stänk worcestershiresås och sherryvinäger (det är detta som utgör själva Olmås-magin) och blanda allt ordentligt
Här finns svarta vinbär, björnbär, slånbär och en aning moreller, mogna plommon blandat med söt lakrits, mörk choklad och kaffe och i avslutet finns ett stänk av tobak
körsbär, hallon, björnbär och slånbär samt inslag av bitter choklad ger ett ganska kraftigt vin som dock balanseras upp av fina syror och en lite silkig utsida
I smaken återkommer allt detta, med inslag av slånbär, björnbär, körsbär, plommon, kombinerat med ekfat, kryddor, eukalyptus, söt lakrits, kryddor - ja här finns hela skafferiet, allt i perfekt balans, om än ungt, läckert, lockande och pockande men en lååååååååååååååång eftersmak