Slånbär vin recept

Färgglad höstgryta på menyn!

Färgglad höstgryta på menyn!

Därefter var det dags för mellanrätter – oliver, kaprissoppa och slånbär tillagade med vin. Soppa var länge sedan jag gjorde, det är också väldigt gott att äta på hösten och vintern
Biff och bea är liksom alltid rätt.

Biff och bea är liksom alltid rätt.

Doften är stor och nyanserad med tydliga inslag av slånbär, körsbär och viol. Såsen görs huvudsakligen på äggula, smör, vit vinäger och dragon
Påskalamm - lamm som verkligen tystnat...

Påskalamm - lamm som verkligen tystnat...

Doften är stor och kompakt bärig med toner av lakrits och slånbär. Jan-Öjvind Swahn, etnolog och folklorist, menar att även om det varit vanligt att äta lamm till påsk i exempelvis Bohuslän i flera sekler, är det först i modern tid som denna vana spridit sig till hela landet
Gamla kläder till middag?

Gamla kläder till middag?

Doften är stor och nyanserad med tydliga inslag av slånbär, körsbär och viol. Sherryvinäger. Avsluta med att slå i några stänk worcestershiresås och sherryvinäger (det är detta som utgör själva Olmås-magin) och blanda allt ordentligt

Sommar, sol och... box

Björn- och slånbär i frukten, mjuk men med lätt markerad tanninstruktur och ett tydligt men inte för tungt fatinslag
2V Premium 2005

2V Premium 2005

Här finns svarta vinbär, björnbär, slånbär och en aning moreller, mogna plommon blandat med söt lakrits, mörk choklad och kaffe och i avslutet finns ett stänk av tobak

Soundtrack of our wines – BYOW

körsbär, hallon, björnbär och slånbär samt inslag av bitter choklad ger ett ganska kraftigt vin som dock balanseras upp av fina syror och en lite silkig utsida

Umani Ronchi – viner för lagring

Tjäder från Dalarna med slånbär och lingon. Nyligen träffade jag Michele Bernetti, ägare till vinhuset Umani Ronchi i Italien

Viltsmakande majskycklingpanna

Här hittar vi svarta vinbär, slånbär och örter i smaken. Slå på rödvin, koka upp, slå på grädde och sjud några minuter under lock

Viner Från EKOVIN.se

Vinet är ljust blålila och har en lite bränd bärig ton av slånbär, skogsbär och lakrits. Följande viner hittar ni hos  Ekovin

Vinordic del 3: Gaja och Riedel provningen

I smaken återkommer allt detta, med inslag av slånbär, björnbär, körsbär, plommon, kombinerat med ekfat, kryddor, eukalyptus, söt lakrits, kryddor  -  ja här finns hela skafferiet, allt i perfekt balans, om än ungt, läckert, lockande och pockande men en lååååååååååååååång eftersmak