Skysås smör recept

Vildsvinsytterfilé med gott smör och mos

Vildsvinsytterfilé med gott smör och mos

Vill du så gör en skysås i stekpannan när du stekt färdigt köttet. Med helgen inom räckhåll så är ni säkert sugna på något extra gott att stoppa i er och det ska ni så klart få, vad sägs om en vildsvinsfilé med ett helt sanslöst gott potatismos och vitlökssmör
Persiljejärpar med skysås

Persiljejärpar med skysås

Forma färsen till små, avlånga järpar och lägg dem på ett smörpapper. Servera persiljejärparna med skysås, kokt potatis, kokta grönsaker eller sallad
Pannbiff med lök & Skysås

Pannbiff med lök & Skysås

Smält smör i en stekpanna. Skysås. Smält smöret i en stekpanna (samma som du stekt biffarna i) och bryn löken på svag värme tills den är brun och mjuk
Stekt kyckling med rösti & skysås

Stekt kyckling med rösti & skysås

smör. Bryn dom i smör på båda sidor. Häll ner potatisblandningen i en stekpanna med smör. Fräs den i lite smör tills den blir lite genomskinlig
Helstekt kotlettrad med skysås

Helstekt kotlettrad med skysås

smör. Smörj en ugnsfast form. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet runtom på alla sidor, även ändarna
Hackebiff med pressad nypotatis, skysås och pressgurka

Hackebiff med pressad nypotatis, skysås och pressgurka

Hetta upp en stekpanna med smör och stek biffarna tills dom är helt genomstekta. Detta skippade jag och serverade mina biffar med pressad nypotatis, en gudomligt god och enkel skysås och hemmagjord pressgurka (recept på detta kommer i ett eget inlägg)
Timjansbiff med skysås & potatismos

Timjansbiff med skysås & potatismos

Timjansbiff med skysås. Servera biffarna och skysåsen med potatismos, lingonsylt och rivna morötter. 800 g köttfärs4 äggulor2 krm svartpeppar2 tsk timjan2 tsk salt2 dl hackad gräslök4 dl vispgräddesmör. Stek dem i smör i en stekpanna på medelvärme ca 3-5 min på varje sida

Helstekt kotlett med godaste skysåsen

Blanda ihop smält smör, honung, soja, pressad vitlök, salt och peppar i en skål. Nu ska ni få söndagens middag som blev helstekt kotlett med kokt potatis, rödkål och en gudagod skysås