Vill du så gör en skysås i stekpannan när du stekt färdigt köttet. Med helgen inom räckhåll så är ni säkert sugna på något extra gott att stoppa i er och det ska ni så klart få, vad sägs om en vildsvinsfilé med ett helt sanslöst gott potatismos och vitlökssmör
Hetta upp en stekpanna med smör och stek biffarna tills dom är helt genomstekta. Detta skippade jag och serverade mina biffar med pressad nypotatis, en gudomligt god och enkel skysås och hemmagjord pressgurka (recept på detta kommer i ett eget inlägg)
Smaka av med salt och peppar samt en klick smör. Salta och peppra rensteken. Bryn den i stekpanna och stek i ugn, 100 grader, till en innertemperatur av 56 grader (medium)
Timjansbiff med skysås. Servera biffarna och skysåsen med potatismos, lingonsylt och rivna morötter. 800 g köttfärs4 äggulor2 krm svartpeppar2 tsk timjan2 tsk salt2 dl hackad gräslök4 dl vispgräddesmör. Stek dem i smör i en stekpanna på medelvärme ca 3-5 min på varje sida
Blanda ihop smält smör, honung, soja, pressad vitlök, salt och peppar i en skål. Nu ska ni få söndagens middag som blev helstekt kotlett med kokt potatis, rödkål och en gudagod skysås