Skysås pressgurka recept

Kåldolmar, skysås, pressgurka och rårörda whiskeylingon

Kåldolmar, skysås, pressgurka och rårörda whiskeylingon

Servera kåldolmarna med kokt potatis, skysås, lingon och pressgurka. Skysås. Pressgurka. Om inte stekpannan är bränd så blir det väldigt gott att vispa ur pannan med skysåsen så att du får med allt det goda från dolmarna
Pannbiff med lök och pressgurka

Pannbiff med lök och pressgurka

Koka ihop till en härlig skysås. Pressgurka1. Pannbiff med lök1. Skala lökarna. Riv två av lökarna och hacka de andra två
Mannerstöms pannbiff med lök

Mannerstöms pannbiff med lök

Skysås. Pressgurka. Skala de medelstora lökarna. Riv en av lökarna, den andra hackar du fint och bryner i smör
Nötstek i gryta av fransyska

Nötstek i gryta av fransyska

Det var länge sen vi åt en sån där vansinnigt god söndagsstek med kokt potatis och skysås så när jag hittade en fin bit fransyska i helgen som gick så fick det bli söndagsmiddagen
Vegetarisk pannbiff med lök

Vegetarisk pannbiff med lök

Servera biffarna täckta med lök och skysås (vilket jag glömde som ni kan se på bilden…) och med din favoritpotatis och pressgurka vid sidan av
Kåldolmar

Kåldolmar

Pressad potatis, skysås, rårörda lingon och pressgurka. Servera dolmarna tillsammans med sky, potatis, lingon och pressgurka (recept finns på vår hemsida)
Mannerströms pannbiff med lök

Mannerströms pannbiff med lök

Skysås. Pressgurka. 5 dl grädde) 1 ägg 1 dl ströbröd 1 dl vatten 1 msk koncentrerad kalvfond 1 msk kikkomansoja Salt peppar 2 stora gula lökar smör till stekning en nypa socker stekt eller kokt potatis PressgurkaSkysås
Kåldolmar

Kåldolmar

Tillsätt därefter skysåsen och kryddorna. 16 dl skysås. 1pressgurka. 1Sås6 dl skysås 2 lagerblad 10 svartpepparkorn. 1Till servering potatismos eller pressad potatis pressgurka rårörda lingonSkär ut stocken ur kålhuvudet och förväll det i lättsaltat vatten cirka 15 minuter

Kålpudding

Servera genast med kokt potatis, skysås, pressgurka och rårörda lingon. 1 Pressgurka. 1 skysås. Skär ut stocken på kålhuvudet
Kålpudding

Kålpudding

pressad potatis, skysås, rårörda lingon och pressgurka. Servera puddingen tillsammans med sky, potatis, lingon och pressgurka
Kålpudding enligt Mannerström

Kålpudding enligt Mannerström

Servera genast med kokt potatis och skysås. Lämpliga tillbehör är rårörda lingon och pressgurka. Skär ut rotstocken ur kålhuvudet och förväll det i lättsaltat vatten 10-15 minuter (den längre tiden för vitkål)
Kåldolmar

Kåldolmar

pressad potatis, skysås, rårörda lingon och pressgurka. Till servering Servera dolmarna tillsammans med sky, potatis, lingon och pressgurka (recept finns på vår hemsida)
Persiljejärpar i baconrock

Persiljejärpar i baconrock

Servera med potatis, skysås och pressgurka. En variant på köttbullar och pannbiff som får sälta av bacon
Kålpudding

Kålpudding

Pressad potatis, skysås, rårörda lingon och pressgurka. Servera puddingen tillsammans med sky, potatis, lingon och pressgurka
Rosastekt kalvstek provencale i Crock Pot

Rosastekt kalvstek provencale i Crock Pot

På franskt vis kan man nöja sig med en sked skysås på köttet. Servera med rostad vitlökssås, äpplen och lök från tillagningen, pressgurka samt kokt potatis