Skysås lingon recept

Kåldolmar, skysås, pressgurka och rårörda whiskeylingon

Kåldolmar, skysås, pressgurka och rårörda whiskeylingon

Servera kåldolmarna med kokt potatis, skysås, lingon och pressgurka. Skysås. Rårörda lingon med whiskey. Om inte stekpannan är bränd så blir det väldigt gott att vispa ur pannan med skysåsen så att du får med allt det goda från dolmarna
Kåldolmar med savoykål, skysås och tranbär

Kåldolmar med savoykål, skysås och tranbär

Servera gärna med potatismos och rårörda lingon eller tranbär. Stekningen är nödvändig för skysåsen). (Rårörda tranbär eller lingon gör man enkelt själv genom att tina de frysta bären och sedan röra runt med någon matsked socker
Kåldolmar med rårörda lingon

Kåldolmar med rårörda lingon

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Kål 1 huvud vitkål 1 tsk salt , per liter vatten Färs 300 gram blandfärs 0,5 st gul lök , finhackad 2,5 dl ris , kokt 1 tsk salt 2 krm peppar , valfri sort 1,5 dl mjölk Skysås 5 dl steksky , + vatten 1 tärning(ar) köttbuljong 1 tsk soja 1,5 msk maizena 0,5 dl grädde Köp receptet
Kåldolmar med skysås

Kåldolmar med skysås

Servera kåldolmarna med skysås, kokt potatis, sallad och rårörda lingon. lingon. Ta bort de yttersta bladen av kålhuvudet
Nötstek i gryta av fransyska

Nötstek i gryta av fransyska

Det var länge sen vi åt en sån där vansinnigt god söndagsstek med kokt potatis och skysås så när jag hittade en fin bit fransyska i helgen som gick så fick det bli söndagsmiddagen
Vegetarisk pannbiff med lök

Vegetarisk pannbiff med lök

Servera biffarna täckta med lök och skysås (vilket jag glömde som ni kan se på bilden…) och med din favoritpotatis och pressgurka vid sidan av
Kåldolmar

Kåldolmar

Pressad potatis, skysås, rårörda lingon och pressgurka. Servera dolmarna tillsammans med sky, potatis, lingon och pressgurka (recept finns på vår hemsida)
Pluras kålpudding

Pluras kålpudding

Servera med lingon och skysås. Så här gör du 60 minuter Stek löken långsamt, den ska inte bli hårdstekt utan bara mjukna, låt svalna
Kåldolmar

Kåldolmar

Tillsätt därefter skysåsen och kryddorna. 16 dl skysås. 1rårörda lingon. 1Sås6 dl skysås 2 lagerblad 10 svartpepparkorn. 1Till servering potatismos eller pressad potatis pressgurka rårörda lingonSkär ut stocken ur kålhuvudet och förväll det i lättsaltat vatten cirka 15 minuter

Kålpudding

Servera genast med kokt potatis, skysås, pressgurka och rårörda lingon. 1 rårörda lingon. 1 skysås. Skär ut stocken på kålhuvudet
Stekt lever med lök

Stekt lever med lök

Servera skivorna med lever med en rejäl skopa stekt lök, skeda över skysås och njut kokt potatis, lingon, finrivna morötter och grönsallad till
Kålpudding

Kålpudding

pressad potatis, skysås, rårörda lingon och pressgurka. Servera puddingen tillsammans med sky, potatis, lingon och pressgurka
Kålpudding enligt Mannerström

Kålpudding enligt Mannerström

Servera genast med kokt potatis och skysås. Lämpliga tillbehör är rårörda lingon och pressgurka. Skär ut rotstocken ur kålhuvudet och förväll det i lättsaltat vatten 10-15 minuter (den längre tiden för vitkål)