Skysås gul lök recept

Saftig Pannbiff i ugn med lök skysås

Saftig Pannbiff i ugn med lök skysås

Skiva och hacka en lök till färsen. Skiva resten av löken i strimlor och stek i köttsaften från biffarna tills löken fått lite lagom med färg
Biffstek med potatis, lök och skysås

Biffstek med potatis, lök och skysås

I samma panna steker du den skivade nypotatisen och den skivade löken. 1 gullök. Bryn biffarna hastigt på hög värme i smör, salta och peppra rikligt
Skivad skinkstek i skysås

Skivad skinkstek i skysås

Bryn steken i en rymlig gryta tillsammans med klyftad lök, morötter, vitlök och ingefära så den får fin färg runtom
Pluras pannbiff med stekt lök och kokt potatis

Pluras pannbiff med stekt lök och kokt potatis

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Biffar 500 gram nötfärs 1 st ägg 1 dl ströbröd 1 dl mjölk 1 dl vatten 1,5 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 smör Skysås 1 del(ar) köttbuljongtärning , lite av en 1 tsk soja , japansk 2 dl vatten Tillbehör 1 kg potatis(ar) , 800 - 1000 g 1 st gullök(ar) , skalad och skivad 1 st rödlök(ar) , skalad och skivad 1 lingonsylt Köp receptet Näringsvärde Kcal
Helstekt kotlettrad med skysås

Helstekt kotlettrad med skysås

½ purjolök. Skala och skär lök och rotsaker i mindre bitar och lägg i formen. Ta upp steken och lägg den i formen uppe på lök och rotfrukterna
Hackebiff med pressad nypotatis, skysås och pressgurka

Hackebiff med pressad nypotatis, skysås och pressgurka

Blanda ihop färs, ägg, finhackad lök, grädde, senap, salt och peppar i en skål. Detta skippade jag och serverade mina biffar med pressad nypotatis, en gudomligt god och enkel skysås och hemmagjord pressgurka (recept på detta kommer i ett eget inlägg)
Köttfärs- och leverbiff med skysås

Köttfärs- och leverbiff med skysås

Skala och skär potatis, lök och äpple i bitar. Skysås. Häll vatten, kalvfond och matlagningsgrädde i pannan och vispa ur till en skysås
Kåldolmar med skysås

Kåldolmar med skysås

Blanda en lös färssmet av risgrynsgröt, fläskfärs, ägg, finhackad lök, salt, peppar, klippt mejram, sirap och kalvfond
Köttbullar med skysås

Köttbullar med skysås

Skala och hacka löken. 1 st gullök. Mät upp havregryn och mjölk i en bunke och låt svälla i 5 minuter. Bryn den mjuk i en stekpanna med smör och lägg ner i bunken
Plommonspäckad skinkstek

Plommonspäckad skinkstek

Helstekt kotlettrad, med härlig skysås. Skala och skiva under tiden morötter, palsternacka och lök och lägg vid sidan om steken i pannan tillsammans med resten av plommonen så det får lite färg
Kåldolmar

Kåldolmar

Pressad potatis, skysås, rårörda lingon och pressgurka. Hetta upp en klick smör i en stekpanna, stek lök och den hackade kålen några minuter och ställ dem sedan åt sidan