Blanda ihop färs, ägg, finhackad lök, grädde, senap, salt och peppar i en skål. Detta skippade jag och serverade mina biffar med pressad nypotatis, en gudomligt god och enkel skysås och hemmagjord pressgurka (recept på detta kommer i ett eget inlägg)
Skala och hacka löken. 1 st gullök. Mät upp havregryn och mjölk i en bunke och låt svälla i 5 minuter. Bryn den mjuk i en stekpanna med smör och lägg ner i bunken
Helstekt kotlettrad, med härlig skysås. Skala och skiva under tiden morötter, palsternacka och lök och lägg vid sidan om steken i pannan tillsammans med resten av plommonen så det får lite färg
Pressad potatis, skysås, rårörda lingon och pressgurka. Hetta upp en klick smör i en stekpanna, stek lök och den hackade kålen några minuter och ställ dem sedan åt sidan
Långkokta, tjocka revben i härlig skysås. Tunt, mört skivat nötkött varvat med potatisskivor och stekt lök som får puttra ihop tillsammans i en god sky av bland annat mörk öl
Servera färsbiffarna med potatis och rödlök - och en skvätt av skysåsen som egentligen inte behövs men som sagt, är bra att spara matlådebiffarna i till en annan dag