Låt köttet ligga kvar i formen med locket på under tiden som du färdigställer skysåsen. Skysås. Servera köttet tillsammans med sötpotatis, tomater och skysås
Skysås. Ni får mycket gärna testa min variant på rostbiff med balsamvinäger och vitlök i kryddningen. 0,5 dl balsamvinäger av god kvalitet (Modena). 0,5 dl balsamvinäger av god kvalitet (Modena)
Om man vill göra sig till kan man hälla av såsen koka upp och reda med några teskedar majsenamjöl, men den är jättegod även som en tunnare skysås direkt ur pannan
Medan kalkonen vilar, gör skysåsen. 11 msk balsamvinäger. 1Brysselkål140 g bacon 400 g brysselkål 1 msk japansk soja 1 msk balsamvinäger smör, till stekning. 1Skysås stekskyn från kalkonen 1,5 msk koncentrerad kycklingfond 3 dl vispgrädde ev majsstärkelse salt och vitpeppar. Häll på japansk soja och balsamvinäger och låt steka i 1 minut till
På franskt vis kan man nöja sig med en sked skysås på köttet. 2 msk balsamvinäger. 2 msk balsamvinäger. Kalvstek som får ligga i en magisk marinad över natten
Spara stekskyn och slå eventuellt i lite buljong för mer skysås. 0,5 dl balsamvinäger. Karamelliserad rödlök 2 rödlökar smör, till stekning 0,5 dl strösocker 0,5 dl balsamvinäger salt