Eventuellt kan såsen behöva lite mer grönpeppar eller vinäger. Ha sedan i vinägern. Klassisk pepparsås med grönpeppar och whisky – här serverad med oxfilé och en sallad med grillad Haullomi
silad sky. Tänkte idag tipsa er om en riktig klassiker, nämligen slottsstek med en riktigt god gräddsås, kokt potatis, kokta morötter, pressgurka och svartvinbärsgelé som tillbehör
Ta upp kotletterna och grönsakerna och sila skyn. Lägg ner buljong, soja, vinäger och kryddor. Häll såsen över kotletterna- och grönsakerna och servera
Häll skyn från grytan till en kastrull. Häll i soja, vinäger, ingefära och vitpeppar. Det finns olika typer av vinäger som man kan använda till receptet
Blanda en sås av skyn i formen, crème fraiche och några msk av buljongen. (Det brukar kunna gå åt mer sås än man tror så jag brukar öka upp mängden sås med mer crème fraiche och mer buljong
Skysås. Ta tillvara skyn som lämnat i ugnsformen, men sleva först borst det mesta av oljan på ytan med en sked (det går enklast om du vinklar formen så att all sky rinner ner i ett hörn)
Det var verkligen fantastiskt gott, både kyckling, kompott, vitlöksklyftor och den goda skyn. En härlig sås som fått smak av alla ingående kryddor och ingredienser och spetsats med en klick smör